U16/A – Győzelem Debrecenben is

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Kárpáti Dániel vezetőedző beszámolója:

 


DEAC KA U16/A – Vasas Akadémia/A  82-119 (20-30, 23-28, 24-34, 15-27)

Vasas: Korompay H. 32, Zöldi P. 21/3, Imre M. 17, Maszlag T. 17, Halasy Ö. 10/3, Karda A. 6/6, Kovács L. 5/3, Reményi B. 4/3, Vadon M. 4, Elek D. 3, Bükki D. -, Müller M. –

U16-os csapatainak Debrecenbe utaztak együtt, szombaton. A fiatalabb csapat szoros és izgalmas győzelme után, amelyet végig néztek és szurkoltak az idősebbek, a két ” A ” csapat csatája következhetett.

Az első védekezésünk megmutatta, hogy a szívünk a helyén van. Zöldi Peti óriási blokkja mentett egy üresnek tűnő Debreceni kísérletet, amely a palánkon robbant szét és a kispadunk vele egyaránt. Támadásban ellenállhatatlan lendülettel mentek a srácok, vezérük, Zöldi Peti mellett és fokozatosan, a meccs utolsó pillanatáig növelni tudtuk előnyünket. Harmadjára is megemlítem Zöldi Petit, nem csupán a számok alapján, (21 pont, 8 gólpassz, 7 szerzett labda, 7 lepattanó és 3 blokk) hanem az energiája miatt, amellyel Peti az egész csapatot magával ragadta. Huni szokása szerint kihasznált minden egyes védekezési hibát, Marci beindította a Dragic üzemmódot a második félidőben, Tomi és Örs pedig a pálya mindkét oldalán megmutatták fizikális fölényüket és kosárlabda IQ-jukat.
A Sopron utáni meccsen említettem az ” Egy mindenkiért, mindenki egyért ” idézetet, csak ismételni tudom magam. Azzal a különbséggel, hogy nem csak 3 testőr áll d’Artagnan mellett, hanem egy egész hadsereg.

Gratulálok a DEAC csapatának, edző kollégám Barna munkájához. Először kapunk 82 pontot egy csapat ellen. Remélem idén utoljára ! Gratulálok a csapatomnak ehhez az 5. győzelemhez, és türelmetlenül várjuk hogy újra hazai pályán léphessünk pályára jövő vasárnap, a pesti rangadó alkalmával.