U16/A: Hit, karakter, 40 perc védekezés=Bajnok az U16 CSAPAT!

A fiú kadet országos bajnokság döntőjében az NKA Pécs csapatával mérkőzött meg csapatunk.

NKA Pécs/A – Vasas Akadémia/A 34 – 61 (8-16, 9-16, 6-18, 11-11)
 
Vasas: Szilágyi Á. 4, Major B. 8, Filipovic I. 4, Kiss-Leizer G. 2, Laczházi B. 19, Lugossy Á. 1, Bérces D. 8/6, Bartha Sz. 7, Pleesz G. 4, Németh Cs. -, Földi B. 4, Sávolt Á. -,,
 
A fiú kadett országos bajnokság döntőjében az NKA Pécs csapatával mérkőzött meg csapatunk. A találkozó pécsi kosárral kezdődött, ám Filipovic Igor és Laczházi Bence pontjaival gyorsan megfordítottuk a találkozót. A negyed közepén már 10-4-re vezetett a Vasas Akadémia, folyamatosan hibára kényszerítve a pécsi együttest. Kapaszkodott ugyan a Pécs, de fiaink a Pleesz-Laczházi páros eredményes befejezéseivel 16-8-ra hozták az első 10 percet. A második negyedben is magas hőfokon égett együttesünk, fizikálisan és szervezettségben teljesen ellenfelünk fölé nőttünk. Negyed órányi játék után 12 pontra nőtt a különbség, amit a félidőig növelni is tudtak a fiúk, így 32-17-es előnnyel vonulhattak a nagyszünetre.
 
A harmadik negyedre fordulva tovább nőtt a különbség, a szakasz derekára megközelítette a 20 pontot. Továbbra sem lazítottak a srácok,: a játékrész második felében mindössze két pontot kapva 50-23-mal várták a záró 10 percet. A lényegi kérdések ekkorra már eldőltek, a győzelmünket semmi sem fenyegette, így a két vezetőedző minden nevezett játékosának lehetőséget adott. Az utolsó negyedben már 30 pont felett is vezettünk, végül  27 pontnyi különbséggel, 61-34-es, magabiztos győzelemmel biztosítottuk be a kadet bajnoki címet, így a múlt heti, serdülő bajnoki cím után – ahol meccsenként 50 pontot kapva, 34 pontos átlaggal győzték le ellenfeleiket – a kadettok lemásolták a két évvel fiatalabbak győzelmét. Meccsenként átlagosan 39 ponton tartották ellenfeleiket, közel 28 pontos átlaggal bizonyultak jobbnak a mezőnynél, amely mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény.
 
Branislav Jemc, az NKA Pécs/A vezetőedzője: Gratulálok mindkét csapatnak! A Vasas nagyon jól játszott, erősebb csapat. Mi nagyon fáradtak voltunk, hiszen nekünk keresztjátékot is játszani kellett. Nagyon büszke és boldog vagyok, mert azt gondolom, hogy megérdemeltük ezt az érmet, mert megmutattunk valamit magunkból az első két mérkőzésen.
 
Harald Stein, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: A fiúk nagyszerű munkát végeztek negyven percen keresztül. Hittek abban, amit csinálunk, hittek magukban és megmutatták a karakterüket. Ez volt az az út, amilyen kosárlabdát mi játszani szeretnénk. Gratulálok a Pécs csapatának is, hiszen nagyszerű teljesítménnyel jutottak ők is döntőbe
 
Fotó: Bornyi Márton