U16/A: Idegenbeli győzelem

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert edző beszámolója:

A Hétvégén az ASE otthonába látogattunk, ahol nagy küzdelemben, de hoztuk a kötelezőt. Bérces Dani sérülése miatt a kispadról figyelte a mérkőzést és az alábbi gondolatok osztotta meg velem a mérkőzést követően.

 Atomerőmű SE/A- Vasas Akadémia/A 69-81 (20-13,22-27,11-24,16-17)

Vasas: Laczházi B. 20, Major B. 15, Lugossy Á. 12, Bartha Sz. 11, Pleesz G. 7, Földi B. 4, Németh Cs. 4, Sávolt Á. 4, Szabó S. 4, Ménesi M.

A meccset megelőzően a célunk az volt, hogy jól zárjuk az év utolsó fordulóját. Már a mérkőzés elejétől kezdve ennek a célnak a jegyében próbáltunk meg játszani. Sajnos ez nem igazán sikerült, mert nagyon sok hibával kezdtük a mérkőzést, ami meg is látszott az eredményen. Az első negyedet a hazai csapat nyerte 20-13 arányban. A második játékrészre összeszedtük magunkat és szép kosarakat szereztünk, de sajnos a védekezés nem működött túl jól és így kaptunk újabb 22 pontot, ami nagyon sok. A félidőt 2 pontos előnnyel zárták a hazaiak. A félidei taktikai megbeszélés sokat segített. Ezt követően a harmadik negyedet nagyon szépen, magabiztos és összeszedett játékkal, 13 ponttal sikerült megnyernünk. Az utolsó játékrészt biztató előnnyel kezdtük, ahol közepes játékkal, de végül 1 ponttal ezt a negyedet is sikerült hoznunk. A meccs végeredménye így 69-81 lett a javunkra. Összességében gratulálok a csapatnak a győzelemhez, egy szép zárása volt az évnek, de még sok mindenben kell fejlődnünk jövőre.

Fotó: Bornyi Márton