U16/A: Idegenbeli siker

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert edző beszámolója:

A legutóbbi mérkőzésünket a Körmend otthonában játszottuk. Magabiztosan és jó hangulatban érkeztünk meg a helyszínre. Ez alkalommal a mérkőzés egyik legjobbjában – Major Bulcsú -,  az alábbi gondolatok fogalmazódtak meg csapatunk szerepléséről.

AKMÉ Körmendi Törpördögök– Vasas Akadémia/A 50-78 (9-21; 15-20; 13-10; 13-27;)

Vasas: Major B. 14, Laczházi B. 12, Szilágyi Á. 11, Földi B. 9, Lugossy Á. 9, Váradi Á. 7, Németh Cs. 6, Pleesz G. 6, Kiss-Luczai B. 2, Sávolt Á. 2.

A meccs előtt a célunk az volt, hogy agresszív, pontos kosárlabdát játszunk. Ezt a mentalitás sikerült már a bemelegítés közben is kiépíteni, ami sokat segített abban, hogy már az első negyedben nagyobb előnyre tegyünk szert. Támadásban szépen kialakítottuk a helyzeteinket és könyörtelenül büntettük meg a Körmend csapatának védekezési hibáit. Összességében egyénileg jól védekeztünk, ám sajnos néha a csapatvédekezésünk nem állt össze. Sok labdát adtunk el (szám szerint 31-et), de még így is 15-20 ponton tudtuk tartani ellenfelünket. A 3. negyedben nehezen tudtunk a Körmend zónája ellen betalálni, de a negyedik negyedben már elfáradt ellenfelünk és ezt kihasználva 27 ponttal büntettük meg őket. Magabiztosan készülünk az idei év utolsó mérkőzésére a Paks ellen.

Fotó: Bornyi Márton