U16/A: Idegenben kezdtük a rájátszást

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás Piros csoport, Katona Róbert edző beszámolója:

Kadet csapatunk az idei rájátszás második fordulójában lépett először pályára. Vasárnap délután Debrecenbe utaztunk, ahol a DEAC Kosárlabda Akadémia „A” csapatával mérkőztünk meg.

DEAC Kosárlabda Akadémia/A – Vasas Akadémia/A 53-61 (10-12, 8-18, 14-14, 21-17)

Vasas: Szilágyi Á. 14, Filipovic I. 13, Major B. 11, Lugossy Á. 7, Bérces D. 4, Németh Cs. 4, Kiss-Leizer G. 4, Bartha Sz. 2, Váradi Á. 2, Földi B. 0. 

Fegyelmezetten, és komolyan védekeztünk az első két negyedben, hiszen ellenfelünk 18 pontot tudott csak szerezni. Így a félidőben 12 pontos előnnyel tértünk vissza az öltözőbe. A második félidő kiegyensúlyozottabb volt, egyik csapat sem engedte el a másikat. A különbség végig 8-15 pont között mozgott, szerencsére a mi javunkra. A hazaiak a végső pillanatig bátran küzdöttek, ahogyan azt az utolsó három pontosuk is mutatta az utolsó negyed végén (”at the buzzer ”).

Amin javítanunk kell, az a 23 eladott labda és a 0%-os 3 pontos dobásunk. Ennek ellenére nagyon sok pozitív dolgot mutattunk a pályán, például a 17 támadó lepattanónk, a 72%-os büntető százalékunk, illetve az, hogy a pontjaink 40%-át, a kispadról érkező játékosaink szerezték.

Egy igazi csapatmunkának volt köszönhető, a – meglehetősen fontos –  8 pontos idegenbeli győzelmünk.

Gratulálok az egész csapatnak!

Fotó: Bornyi Márton