U16/A: Kettős győzelemmel kezdtük az alapszakaszt

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert edző beszámolója:

Hazai környezetben játszottuk az alapszakasz első két mérkőzését, október 6-án és 8-án. Egy hosszabb kihagyást követően, többé-kevésbé csapatedzésekkel készülve, tipikus alapszakasz eleji forma jellemezte a játékunkat. Az edzéseken már könnyűnek tűnő feladatok és alaptechnikák magas szinten történő megvalósítása nehézkesebb volt a mérkőzés körülmények során.

Összességében a VASAS játékosok sok energiát fektetettek be a védekezésbe, ami nagy intenzitással és mérkőzés sebességgel igen jól működött. Sem a Körmend, sem pedig a Szeged nem tudott megbirkózni, illetve ellenállni ennek a védekező nyomásnak. A támadó oldalon, sok könnyű betörésünk és dobásunk volt, de továbbra is dolgoznunk kell a labda nélküli mozgásainkon, az extra passzainkon és a döntéshozatalunkon. Remélhetőleg a csapat hamarosan bebizonyíthatja, hogy képesek vagyunk pályára vinni ezt a játékunkat erősebb, bővebb kerettel rendelkező csapatokkal szemben is.

 

Vasas Akadémia/A – AKMÉ Körmendi Törpördögök 61-43 (15-10, 14-5, 21-11, 11-17)

Vasas: Laczházi B. 14, Lugossy Á. 12, Filipovic I. 10, Pleesz G. 10, Major B. 6, Földi B. 4, Szilágyi Á. 4, Gerlits A. 1, Bartha Sz., Németh Cs., Szabó S., Váradi Á.

Védekezésben jól kezdtünk, de támadásban küzdöttünk a ziccereink értékesítésével. Ez az egész mérkőzés alatt folytatódott. Meg kell tanulnunk pontosabban befejezni a támadásainkat, ennek ellenére sikerült megalapoznunk a magasabb teljesítmény legfontosabb alapját, a nagy intenzitást. Összességében jó egyéni védekezés, valamint jó készültségi állapot jellemezte a csapatvédekezésünket. Ez a meccs egy jó felkészülés volt a következő mérkőzésre. Mind a 12 játékos pályára lépett és nagy erőbedobással játszott.

Vasas Akadémia/A – SZEDEÁK/A 82-44 (14-7, 24-9, 22-24, 22-4)

Vasas: Major B. 15, Lugossy Á. 13, Filipovic I. 12, Szilágyi Á. 12, Németh Cs. 10, Pleesz G. 6, Bartha Sz. 4, Kozári G. 4, Bucskó Z. 2., Kiss-Leizer G. 2, Laczházi B. 2, Földi B.

Kezdettől fogva minden játékos újra megmutatta, hogy nem akarjuk, hogy a feldobás és a mérkőzést végét jelző dudaszó között, bármelyik vendég csapat is jól érezheti magát a házunkban. A Szeged csapata csak a harmadik negyedben tudott két számjegyű eredményt elérni. A harmadik negyedben is sikerült a saját intenzitásunkat és játék sebességünket játszani, illetve megmutattuk, hogy más csapatoknak ezzel szemben, igen nehéz lesz hosszabb távon ellenállni. A negyedik negyedben a szegedi csapat darabjaira hullott, mindösszesen csak 4 pontot tudtak szerezni.                                            Nagyon fontos, hogy érezzük, nagyon sok még a fejlődésre váró dolog, amit még magasabb sebességgel és intenzitással kell végrehajtanunk. Még mindig rengeteget fejlődhetünk, kezdve rögtön a büntetőkkel (10/29), azonban a közeli befejezésink igen sokat javultak a két nappal ezelőtti helyzethez képest.                                                                               Negyven percen keresztül jó csapatenergia jellemzett minket, igazi csapatteljesítmény volt. Emellett mind a 12 játékos pályára lépett és 10 és 24 perc közötti játékidőt töltött a pályán.                                                                                    Remélhetőleg építkezhetünk erre a szezonkezdetre a további edzések és mérkőzések során.

Fotó: Bornyi Márton