U16/A: Kontrollált játék

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás Piros csoport, Katona Róbert edző beszámolója:

Múlt hét szombaton debreceni ellenfelünket láttuk vendégül pasaréten. Célunk volt, hogy szintet tudjunk lépni a játékunkban, azonban az eredmény tükrében sem lehetünk maradéktalanul elégedettek. Játékosunk Németh Csanád, az alábbiak mentén vonta le tanulságainkat.

Vasas Akadémia/A – DEAC Kosárlabda Akadémia A  75-49 (12-10, 25-19, 13-9, 25-11)

Vasas: Major B. 14, Bérces D. 12, Laczházi B. 12, Filipovic I. 10, Szilágyi Á. 8, Bartha Sz. 6, Lugossy Á. 6, Pleesz G. 4, Németh Cs. 3, Földi B., Kiss-Leizer G., Sávolt Á.

Lassan kezdtük a mérkőzést. Ez jellemezte az egész első félidőt. Nem olyan kosárlabdát játszottunk, mint amilyet a korábbi meccseken vagy edzéseken. Túl sok támadó lepattanót engedtünk az ellenfelünknek, akik ezt ki is használták és sok pontot dobtak második esélyből.  A büntetőinket sem dobtuk olyan hatékonyan, mint szerettük volna. Azonban kontrollált játékunknak köszönhetően jóval kevesebb labdát adtunk el -mint amennyit szoktunk-, illetve sokszor sikerült megteremtenünk a könnyű közeli dobás lehetőségét. Az utolsó negyedben sikerült emelnünk játékunk színvonalán. Erre fáradt ellenfelünknek már nem volt volt válasza. Az összes negyedet sikerült megnyernünk, továbbá az utolsó negyedben tudtunk a legjobban játszani, ennek megfelelően a legnagyobb különbség is itt alakult ki. Úgy gondolom ennél keményebben is tudunk játszani, de egy kontrollált játékot sikerült  játszanunk kevés hibával és a győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben. Gratulálok a csapatnak!

Fotó: Bornyi Márton