U16/A: Következő lépés a top 8-hoz

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás Piros csoport, Katona Róbert edző beszámolója:

Március 20-án egy újabb mérkőzést játszottunk a Kecskeméti KA csapata ellen. Ezúttal a kecskeméti csapat volt a vendéglátó. Ahogyan már szokássá vált, ismét egy szoros mérkőzést játszottunk egyik legnagyobb riválisunk ellen. Magas bedobónkkal – Földi Barna – beszélgetve, az alábbiakban láttuk sikerünk kulcsát.

Kecskeméti KA – Vasas Akadémia/A 53-54 (8-16, 14-15, 13-16, 18-7)

Vasas: Bérces D. 11/3, Filipovic I. 9/3, Major B. 6, Szilágyi Á. 6, Lugossy Á. 6, Kiss-Leizer G. 6, Pleesz G. 5, Bartha S. 3/3, Földi B. 2, Németh Cs., Váradi Á., Sávolt Á.

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, így már az elején sikerült ellépnünk ellenfelünktől. Sok jó meglátásunk volt támadásban, így könnyen tudtunk pontokat szerezni. Azonban védekezésben sokszor nem zártunk ki, ezért 16 támadó lepattanót szedett le a kecskeméti csapat, ami egy ilyen szoros mérkőzésen nem megengedhető. A hazai csapat a rossz kezdés után igencsak összekapta magát, majd a második negyedtől fogva, végig fej-fej mellett haladtunk egymással. Az egész mérkőzésen összeszedett, kemény védekezéssel játszottunk, ami a végén ki is fizetődött. Végig rendezett támadó játékot játszottunk és közös munkával, igazi csapatként vertük meg ellenfelünket. A végjátékban a Kecskeméti KA csapata nagy hajrát vitt véghez és pár pontra sikerült is fölzárkózniuk. Ezt nem szabadott volna megengednünk nekik, hiszen így a saját dolgunkat nehezítettük meg. Ellenfelünk nagy hajrájára ellenére mégis sikerült a végén egy ponttal nyernünk. Egy nagyon nehéz és fontos mérkőzést sikerült megnyernünk idegenben. Ezzel a győzelemmel egy újabb lépést tettünk a legjobb 8-ba kerülés felé.

Fotó: Bornyi Márton