U16/B: Lépésről lépésre

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Előző év december 18-án találkoztunk először a zalaegerszegi csapattal. Akkor egy nagy arányú vereséget mértek ránk. Nem sok jóval kecsegtetett számunkra a zalai túra. Azonban igazi sportemberekként számunkra minden mérkőzés komoly kihívás, így ennek fényében nem feltartott kézzel érkeztünk a zalaegerszegi városi sportcsarnokba.

Zalakerámia ZTE KK/A – Vasas Akadémia/B 70-74 (19-16, 12-15, 19-23, 20-20)

Vasas: Váradi Á. 18/3, Sávolt Á. 15/6, Kozári G. 15/3, Rosta P. 8, Bucskó Z. 7, György J. 4, Kiss-Luczai B. 2, Vajda Z. 2, Bartos G. 1, Szabó S.

A hazai csapat egy gyors 6-0-val kezdett és igyekezett minél hamarabb dűlőre vinni a mérkőzést. A kezdeti éber kómából szerencsére hamar felébredtünk és elkezdtük végrehajtani a megbeszélt feladatainkat. Ennek köszönhetően nekünk is meg volt a válaszunk egy gyorsan megszerzett 5 pont formájában. Az első negyedben, sikerült végig partiban maradtunk. A második negyedben tartani tudtuk az intenzitásunkat, a padról érkező remek energiáknak is köszönhetően. A már megszokott, harcos védekezésünkkel olyannyira sikerült megzavarnunk ellenfelünket, hogy a félidőre döntetlenre hoztuk a mérkőzést. Ekkor még álmodni sem mertünk arról, hogy esetleg a végén mi örülhetünk majd. Azonban a csapat kiéhezve és minden idegszálával koncentráltan igyekezett megvalósítani a közösen felállított céljainkat a második félidőben is. A harmadik negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat és váltva estek a kosarak. A harmadik negyed végére már 4 ponttal vezettünk, ezzel egy újabb lépéssel sikerült ellenfelünk elé kerülni. Ez az építkezés a negyedik negyed közepéig tartott, amikor már 9 ponttal is vezettünk. A hazai csapat persze nem adta fel és még indított egy utolsó rohamot, amivel a 39. percre 1 pontra zárkóztak. Ekkor csapatunkból érkezett már a sokadik extra dobás – ami többekre is jellemző volt ezen a napon – és egy távoli hárompontossal sikerült egy újabb lépést tennünk a győzelem felé. A hazai csapatnak is meg volt még a válasza, de kisebb kapkodásunk ellenére is sikerült megnyernünk a mérkőzést. A mai napon is nagy energiákat fektettünk a védekezésünkbe. Ez teremtette meg a lehetőséget arra, hogy a hibáink ellenére is a döntő momentumokban mi hozhassuk az eredményesebb döntéseket. Szuper volt látni, hogy a nehéz helyzetekben mindig volt valaki, aki a hátára vette a csapatot. Korántsem volt tökéletes a fellépésünk, de az igyekezet ma is rendben volt. Gratulálok a Vasas fiúknak, ez egy igazi csapatmunka volt!

Fotó: Bornyi Márton