U16/A: Magabiztos győzelem itthon

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz Főtábla I. A csoport, Katona Róbert edző beszámolója:

A hétvégén hazai pályánkon fogadtuk az oroszlányi csapatok. Csapatkapitányunk, Szilágyi Ábel az alábbiakban látta magabiztos sikerünk kulcsát.

Vasas Akadémia/A – OSE Lions/A 105-34 (26-12, 29-4, 20-7, 30-11)

Vasas: Lugossy Á. 23, Szilágyi Á. 14, Laczházi B. 13, Pleesz G. 12, Bérces D. 11/3, Filipovic I. 9, Földi B. 7/3, Major B. 6, Németh Cs. 6, Bartha Sz. 4.

A meccs egyik fő célja a félpályás védekezésünk javítása volt, ahogyan azt már az előző héten is bevetettünk. Támadásban már az első perctől kezdve minden gördülékenyen ment, viszont a pálya másik végén könnyü kosarakat kaptunk. A védekezésünk folyamatosan javult a mérkőzés során, támadásunk pedig az utolsó percekig magas szintű maradt. 10 játékos forgatásával mindenki 15 perc fölött tudott játszani, igazo csapatként játszottunk Ezt igazolja az is, hogy a mérkőzés végére 25 gólpasszt ért el csapatunk. Sajnos voltak olyan pillanatok, amikor figyelmetlenségből eredő hibákat vétettünk. Ezt igazolja is a 19 eladott labda. A meccs során összességben jó teljesítményt nyújtottunk, de az apró hibákat is ki kell javítanunk. A nagy különbség ellenére sokat tudtunk gyakorolni. Ez egy jó felkészülés volt a jővőhéti Kőbánya elleni rangadóra.

Fotó: Bornyi Márton