U16/A: Magabiztos győzelem

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert edző beszámolója:

A szezont egy hazai mérkőzéssel folytattuk a Zsíros Akadémia ellen. Csapatunk magabiztosan vezetett az egész mérkőzésen és nyert a végén. 

Vasas Akadémia/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 66-54 (21-16; 16-14; 16-12; 13-12)

Vasas: Szilágyi Á. 10, Major B. 14, Pleesz G. 13, Bérces D. 9, Lugossy Á. 8, Laczházi B. 6, Bartha Sz. 2, Földi B. 2, Németh Cs. 2, Bucskó Z., Sávolt Á., Ménesi M.

Minden negyedet megnyertük, de így is feljött egyszer a Kőbánya, viszont ezen a mélyponton hamar túllendültünk. Kulcsfontosságú volt a védekezésünk, a statisztikából is jól látszik, hogy a kőbányaiak közelről csak 41%-al találtak be. Figyelemre méltó, hogy 22 gólpasszunk volt, ezen jól látszik, hogy olajozott a csapatjáték, a hangulat, nagy az összjáték.  Az alábbiak a padon is jól látszottak, a pályán lévő játékosok folyamatos biztatást kaptak. A pad együtt élt a meccsel, még szurkolók nélkül is jó hangulatot teremtettünk. Viszont jobban meg kell becsülnünk a labdát, kevesebbszer eladni az ellenfél csapatnak. Sok önbizalmat adott ez a győzelem, de már a következő mérkőzésünkre készülünk, hogy vasárnap visszavágjunk a Honvédnak.

Fotó: Bornyi Márton