U16/A: Magabiztosan hoztuk a kötelezőt

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – Budafok-PSE 95-52  (26-12, 20-7, 19-16, 30-17)

Vasas: Váradi Á. 21, Ménesi M. 15/6, Bucskó Z. 13/3, Szabó S. 12/3, Bartos G. 11/3, Sávolt Á. 8, Rosta P. 6, Nagy A. 5/3, Kiss-Luczai B. 2, Vajda Z. 2, Nagy Z. –

Legutóbbi ellenfelünk a budafoki csapat volt. Kissé pontatlan kezdést követően, sikerült jól  kontrollálnunk az egész mérkőzést és meg tudtuk szerezni a győzelmet. 

Már a mérkőzés kezdetétől dominánsan játszottunk a palánk alatt, amire gyorsan érkezett is a reakció budafoki ellenfelünk részéről, zóna védekezés formájában. Türelmetlenségünkből adódóan a támadásaink nem mindig álltak össze. Azonban ennek ellenére sikerült kevés ponton tartanunk ellenfelünket, ezt mindenképpen jó volt látni. Sajnos a második félidőben is folytattuk a türelmetlen zóna elleni támadásainkat, aminek köszönhetően többször helyzetbe hoztuk ellenfelünket,  akik sorra éltek is az adódott lehetőségekkel. Attól fogva, hogy sikerült megnyugodnunk támadásban, szemet gyönyörködtető kosarakat szereztünk a zóna ellen. Innentől a zóna védekezést remekül ki tudtuk játszani és nagyon büszke voltam a csapatra, mivel eddig még kevés tapasztalattal rendelkeztek az ilyen jellegű védekezés variációk tekintetében.  Amennyiben rápillantunk a statisztikai lapra, minden játékos rendelkezett gólpasszal (csapat gólpasszainak száma: 27!), ami jól mutatja, hogy csapatként gondolkozunk a pályán. Ez mindenképpen előremutató. A következő hetek céljai, hogy maradjunk ezen az úton és még tovább növeljük a pontosságunkat, a fegyelmezettségünket valamint az intenzitásunkat. Gratulálok a csapatnak!