U16/A – Majdnem hibátlan játék

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/ADávid Kornél KA/A 101-52 ( 32-15, 6-14, 26-13, 37-10)

 Vasas: Bucskó Z. 20/9, Váradi Á. 19/6, Ménesi M. 19, Szabó S. 17/6, Rosta P. 10, Kiss-Luczai B. 6, Sávolt Á. 4, György J. 4, Gerlits A. 2, Nagy Zs. -, Hanzély V.

Múlt hét vasárnap hazai pályán fogadtuk a Dávid Kornél KA/A csapatát. Nagy munkát végzett el a csapat az elmúlt hetek felkészülése során, így a kérdés márcsak az maradt, hogy mit tudunk megvalósítani a pályán a begyakorolt elemekből.

 Már az első negyedben érezhető volt a csapaton – beleértve a kispadot is -, hogy mindenki  nagyon koncentrált volt. Ez rögtön meg is látszott az eredményen hiszen 17 pontos előnyt sikerült kiharcolnunk és mindösszesen egy darab labdát adtunk az ellenfelünk kezébe. A második negyedben azonban nem ott folytattuk, ahol az első negyedben befejeztük. Vérszemet is kapott az ellenfelünk és újra kezdtek meccsbe kerülni. A fél idei megbeszélésen emlékeztettük magunkat, hogy mi az út, amin haladni akarunk és csak rajtunk múlik, hogy képesek vagyunk-e újra megvalósítani azt, amit az első negyedben bemutattunk. A fiúk most is megmutatták, hogy remek emberek és kiváló sportolók, akik igazi csapatként újra kezükbe vették a mérkőzést. Mind a harmadik mind a negyedik negyedben uraltuk a pályát és az ellenfelünket. A második negyedet leszámítva kiváló mérkőzést játszottunk, a fejlődésünk és a tanulásunk szempontjából pedig külön öröm volt, hogy képesek voltunk jól lereagálni a második negyedbeli ritmusvesztésünket. Remek tanulságai voltak ennek a mérkőzésnek is, amikből újra tanulhattunk és tapasztalatokat szerezhettünk. A jó csapatjátékunknak köszönhetően több jó egyéni teljesítménynek is örülhettünk. A számok kedvelőinek még néhány remek adat a statisztikából, hogy a büntető vonalról 76%-al dobtunk, 23 gólpasszunk volt és 50%-os volt a triplamutatónk. Gratulálok a csapatnak a mutatott játékhoz és a győzelemhez!