U16/A – Megőriztük veretlenségünket

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Kárpáti Dániel vezetőedző beszámolója: 

 
 
Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Vasas Akadémia/A  55-75 (15-22,11-24,13-13,16-16)
 
Vasas: Bartos G. 18, Halasy Ö. 18/3, Zöldi P. 10/6, Hanzély V. 8, Nagy Zs. 8, Szabó T. 7/3, Flanek V. 4, Ondima W. 2, Erdélyi A. -, Nagy A. -, Sass L. –
 
 
Szerdán este kadet csapatunk Kőbányára utazott, ahol a Zsíros Akadémia ellen lépett pályára. Az első 7 mérkőzés után, ami után hibátlan mérleggel álltunk, t, hogy ellenfeleinknek mindig egy plussz motiváció lesz ellenünk játszani. Érezhető volt már az első percekben, hogy ellenfelünk nem fogja olcsón adni a bőrét. Az első negyed végére 7 pontra nőtt az előnyünk (15-22). A második negyedre sikerült fokoznunk a védekezési intenzitásunkat, így csak 11 pontot engedélyeztünk a hazaiaknak és a különbség a félidőre elérte a kerek 20 pontot. (26-46). A második félidőben egy teljesen kiegyensúlyozott csatára került sor. Így előnyünket növelni már nem tudtuk. 
 
Gratulálok a győzelemhez a csapatomnak. Az első figyelmeztetést megkaptuk, remélem már szombaton a Szolnok ellen be tudjuk bizonyítani, hogy értettük az üzenetet. Gratulálok a Zsíros Akadémiának és további sok sikert kívánok nekik.