U16/A: Nagy intenzitás, remek mérkőzés, döntő!

Jobban kezdtük a mérkőzést, a Honvéd Gazdag Áron kosaraival kapaszkodott. Vasas Akadémia/A – Budapesti Honvéd/A 76 – 45 (16-14, 21-14, 23-10, 16-7)

Vasas: Szilágyi Á. 4, Major B. 14/3, Filipovic I. 8, Kiss-Leizer G. 2, Laczházi B. 13, Lugossy Á. 11, Bérces D. 12, Bartha Sz. 2, Pleesz G. 8, Németh Cs. 2, Földi B. -, Kozári G. -,
 
Jobban kezdtük a mérkőzést, a Honvéd Gazdag Áron kosaraival kapaszkodott. A mérkőzés 6. percében Kiss és Erdős kosaraival 10-6-ra alakult az eredmény. Harald Stein időkérését követően megrázta magát csapatunk s gyorsan egalizált. A negyed végére Bérces Dani révén meg is fordítottuk a mérkőzést (16-14). A második 10 percben a Honvéd próbált kapaszkodni, azonban a negyed második felében több könnyelmű eladott labdából elkezdtünk komolyabb előnyt kiépíteni. Látható volt már ekkor, hogy ki tudjuk használni fizikális fölényünket, amire nem igazán volt ellenszere a Honvédnak, így a félidőre 37-28-as eredménnyel mehettek pihenni a csapatok.
 
A félidőben sem sikerült felráznia csapatát Sipos Péternek, folyamatosan nőtt a differencia a két gárda között olyannyira, hogy a 28. percre elérte a 20 pontot is a különbség (58-38), s a lényegi kérdések ekkorra eldőltek. A záró 10 perc formalitásnak tűnt a két együttes számára. A Honvéd ugyan becsülettel hajtott, de minden próbálkozásra volt válaszunk, az utolsó percekre pedig már minden nevezett játékos lehetőséget kapott. Major Bulcsú távoli, illetve benti sikeres kísérletével elérte a 30-at a különbség (72-42), melyet a végéig további 1 ponttal megfejelve végül komoly különbségű győzelmet arattunk.
 
Összességében elmondható, hogy csapatunk teljesen megérdemelten jutott a döntőbe, hiszen csapatjátékban, szervezettségben, fizikálisan, illetve mentálisan is ellenfelünk felé nőttünk, így mostantól már a vasárnapi, NKA Pécs/A elleni döntőre készülhetünk.
 
 Harald Stein, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: A srácok remek mérkőzést játszottak, nagyszerű intenzitással 40 percen keresztül. Gratulálok a Honvédnak is, hiszen ez a csapat volt az, aki kétszer megvert minket az alapszakaszban. Természetesen a srácaink emiatt nagyon motiváltak voltak, illetve maga az elődöntő miatt is. Egy lépés maradt hátra!
 
Sipos Péter, a Budapesti Honvéd/A vezetőedzője: Gratulálok a Vasasnak! Megpróbáltuk, örülünk, hogy itt vagyunk a legjobb négyben. Szerintem kevesen tippelték volna, hogy éremért játszhatunk vasárnap. Gratulálok a saját csapatomnak, készülünk a bronzmérkőzésre!
 
Fotó: Bornyi Márton