U16/A: Tanulságos vereség

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás Piros csoport, Katona Róbert edző beszámolója:

A rájátszás szakaszának utolsó és egyben hazai mérkőzését a Kecskeméti KA/A csapata ellen játszottuk. Egészen a negyedik negyedig kellett várnunk arra, mire csapatunk meg tudta mutatni az igazi arcát. Mire megmutattuk fogunk fehérjét, sajnos már késő volt. Csapatunk oszlopos tagja, Laczházi Bence az alábbiakban látta eredménytelenségünk okait.

Vasas Akadémia/A – Kecskeméti KA/A  49-61 (9-14, 10-22, 6-17, 24-8)

Vasas: Filipovic I. 12, Pleesz G. 10, Major B. 9/6, Bérces D. 7, Laczházi B. 7, Lugossy Á. 2, Földi B. 2, Bartha Sz., Kiss-Leizer G., Kozári G., Németh Cs., Szilágyi Á.

Az egész mérkőzés során hátrányban voltunk, csak az utolsó negyedet tudtuk megnyerni, ami mutatja a tartásunkat. Ellenfelünk 15 pontos vezetése, az egész mérkőzés során szinte állandósult. Ez a védekezésünkbe fektetett energia hiánya miatt alakulhatott ki. A kecskeméti csapat sokkal jobban szedte a kimaradt dobásainkból származó lepattanókat, amiből sajnos a mai napon nem volt kevés. Mindösszesen 32%-al dobtunk mezőnyből. Sok pont maradt a büntető vonalnál is, itt 16-ból mindössze 5-öt sikerült értékesítenünk. Ez a mérkőzés minden kétséget kizáróan nem a legjobb szerepléseink közé tartozik, azonban nagyon jó tanulsággal szolgált, hogy mire kell számíthatunk a hátralévő mérkőzések során és mi az a mentalitás – természetesen gondolok itt a negyedik negyedünkre -, ami a döntőben hatékony lesz.

Fotó: Bornyi Márton