U16/A: Út a nyolcas döntő felé

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás Piros csoport, Katona Róbert edző beszámolója:

Hazai pályán fogadtuk a Kaposvár csapatát. Az előző mérkőzésünkön összességében jól játszottunk, szerettük volna ezt a játékminőséget megőrizni ezen a meccsen is, és kijavítani a hibáinkat. Csapatunk – jelenleg sérült játékosa – az alábbi érzéseket fogalmazta meg a meccsel kapcsolatban.

Vasas Akadémia/A – Kaposvári SI 74-56 (22-24, 26-11, 13-15, 13-6)

Vasas: Szilágyi Á. 14, Filipovic I. 13, Major B. 11, Lugossy Á. 7, Bérces D. 4, Németh Cs. 4, Kiss-Leizer G. 4, Bartha Sz. 2, Váradi Á. 2, Földi B. 0. 

Az első negyedben rosszul kezdett a csapat, nem voltunk ott fejben, ami részben annak volt betudható, hogy nem úgy sikerült a bemelegítésünk, ahogyan terveztük. Így a mérkőzés elején nem volt kellő intenzitású a védekezésünk, sok könnyű kosarat engedtünk ellenfelünknek. Ennek ellenére meg tudtuk nyerni az első negyedet, mivel az utolsó percekben volt pár labdaszerzésünk, amikből könnyű kosarakat tudtunk szerezni. A második negyedben érkeztünk meg igazán a meccsbe, a védekezésünk is helyreállt, így könnyen nyertük a negyedet. A második félidőt 13 pontos előnnyel kezdtük, amit kemény küzdelemmel 18 pontra növeltünk. Összességében jó mérkőzést tudhatunk magunk mögött, de sok hibával játszottunk, sok mindent kell még kijavítani!

Fotó: Bornyi Márton