U16/B – -4 pont Pécsen

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Kárpáti Dániel vezetőedző beszámolója:

NKA PÉCS/B – Vasas Akadémia/B  52-48 (10-8, 21-12, 9-10, 12-18)

Vasas: Hanzély V. 13/6, Zöldi P. 12/3, Sárik-Veress M. 10/6, Sass L. 9/9, Nagy Zs. 4, Erdélyi A. -, Nagy A. -, György J. -, Halasy Ö. -, Szabó T. -, Flanek V. -, Kiss B. –

Rosta Peti, Bartos Geri, Szombathelyre utaztak az A csapatunkkal, Vajda Zoli, Nagy Andris, Flanek Vilmos, Ondima William pedig egészségügyi okok miatt nem léphettek pályára szombaton, Pécsen, ahol ellenfelünk teljes B csapatos kerettel tudott kiállni.

Az első félidőben játékosaim bátran játszottak, sok energiával de sok hibával. Mindenki kereste a szerepét, mit tudna bele tenni a közösbe, pótolva a hiányzókat.
Ennek eredménye az lett hogy 20% dobtunk mezőnyből, és eladtunk 20 labdát, 20 perc alatt… Még a Molten cég eladói is irigykedhetnek…
Az első negyedben ez nem volt nagy hatással az eredményre, hiszen a védekezés legalább jól működött (10-8 10 perc után) de ezt a második negyedben nem tudtuk tartani, így ellenfelünk 11 pontos előnnyel mehetett az öltözőbe. Tudtuk a meccs elején hogy nincs semmilyen nyomás rajtunk ezen a meccsen, ezt meg is ismételtem a félidőben a gyerekeknek… Az eredmény mindig másodlagos, de az hogy hogyan játszunk, mennyire hiszünk magunkban, és hogy mennyi hibát követünk el, az fontos a fejlődés szempontjából. Sajnos a második félidőben György Julian és Halasy Örs is panaszkodtak, fej és bokafájás miatt, így szinte pályára se léptek az utolsó 2 negyedben. A félidőt 3 sikeres triplával indítottuk, ez nagy lendületet adott a csapat számára, még akkor is ha a 36. percig, a 11 pontos Pécsi előny nem csökkent (48-37). De újabb 2 hárompontos dobással, újra született a remény a győzelemre, (48-43 a 38. Perc). Az utolsó percet Viktor hárompontosa nyitotta (52-48) egy időkérés után, a meccs legeredményesebb Vasas játékosa, tökéletesen olvasta védőjét. De ez lett a végeredmény, további kísérleteink sikertelenek maradtak.

Nagyon büszke vagyok a csapat teljesítményére, látszik az edzésekbe belefektetett munka az eredményen.
Gratulálok az ellenfelünknek is, akik ellen mindig érdemes és érdekes megküzdeni.