U16/B: A csoportelsőt fogadtuk

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

A legutóbbi hétközi mérkőzésünkön, a ”D” csoport első helyezett csapatát fogadtuk. Igen nehéz feladat elé néztünk, de igyekeztünk mindent elkövetni, hogy fel tudjuk venni a versenyt a fehérvári csapattal.

Vasas Akadémia/B – Dávid Kornél KA/A 50-66 (15-16, 14-16, 9-15, 12-19)

Vasas: Bérces D. 13/9, Váradi Á. 11, Bucskó Z. 6, Rosta P. 6, Sávolt Á. 4, Bartos G. 3/3, György J. 3/3, Kiss-Luczai B. 2, Kozári G. 2, Hanzély V., Láposi M., Vajda Z.

A korábbi mérkőzéseinken rengeteg olyan hibát követtünk el, amibe nem az ellenfelünk kergetett bele és csak a saját döntéseinken múlott. Egy hajszállal ugyan, de ebben mindenképpen sikerült előre lépnünk. Mindenképpen pozitívum volt még – a korábbi összecsapásainkat tekintve-, hogy ezen a mérkőzésen kaptuk a legkevesebb pontot, illetve a legjobban céloztunk a hárompontos vonalon túlról. A 21 eladott labdánk is lehetne kevesebb, de összességében ebben a mutatóban is sikerült egy apró lépést tennünk pozitív irányba. A jövőben leginkább támadásban kell fejlődnünk, ezt mutatja a kevés szerzett pontunk is. Ahhoz, hogy fel tudjuk venni a versenyt az idősebb csapatokkal, sokkal gyorsabban, keményebben és pontosabban kell játszanunk. Öröm az ürümben, hogy ezen hétvégén rögtön két mérkőzésen tudjuk bizonyítani magunknak, hogy képesek vagyunk felgyorsulni támadásban. A csapat hozzáállása mint mindig remek volt, gratulálok a győzelemhez a DKKA csapatának.

Fotó: Bornyi Márton