U16/B: A hírös városban vendégeskedtünk

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

A múlt hét szerdai Fehérvár elleni meccsünket követően szombaton már Kecskeméten volt jelenésünk. A csapat friss volt, alig vártuk a mérkőzést. A csoportunkban a negyedik hely megszerzéséhez igen nagy jelentőséggel bíró találkozó során, minden pont számított, így a pályán mutatott játék is ennek megfelelően alakult.

Kecskeméti KA/B – Vasas Akadémia/B 60-54 (18-19, 17-13, 18-8, 7-14)

Vasas: Váradi Á. 11, Kozári G. 10/6, Sávolt Á. 10/3, Vajda Z. 6, Rosta P. 4, György J. 3, Bucskó Z. 2, Hanzély V. 2, Kiss-Luczai B. 2, Nagy A. 2, Szabó S. 2, Bartos G.

Az első negyed elején a kecskeméti csapat rögtön két távoli dobást süllyesztett el a gyűrűnkben, amiből az egyik egy hárompontos volt. Ezzel is jelezték, hogy szeretnék minél hamarabb dűlőre vinni a győztes csapat kilétének kérdését. Erre csapatunknak is rögtön megvolt a válasza, két hárompontos formájában. Ezzel mi is jeleztük a szándékainkat. A Vasas védekezésnek és a hatékony bátor támadó játékunknak köszönhetően, meg is nyertük az első negyedet. Ekkor feljebb kapcsolt ellenfelünk és igyekezett érvényesíteni magassági fölényét. Váltva estek a kosarak, de ez a negyed – egy hajszállal csak – de jobban sikerült a hazai csapatnak. A harmadik negyedben sajnos hullámvölgybe került csapatunk, amit könyörtelenül ki is használt ellenfelünk. 13 pontos előnyre növelték a félidei 3 pontos vezetésüket. Azonban a negyedik negyedben csapatunk nem adta fel és hatalmas küzdéssel visszajött a mérkőzésbe. A 36. percben [56 – 44] volt az eredményjelző táblán. Három perc alatt, egy 0-8-as rohanással ez az előny hirtelen 4 pontra csökkent. Megvolt az esélyünk még közelebb férkőzni, de sajnos nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel, a túloldalon pedig higgadt büntetőzésnek köszönhetően, elszálltak a győzelmi esélyeink. Több részcélunkat is megvalósítottuk, melyek pozitív irányba mutatnak. Külön szeretném kiemelni a 75%-os büntető mutatónkat idegenben, valamint 35 védő lepattanónkat. Továbbá az eladott labdáink számából is látszik, hogy kezdjük jobban megbecsülni a játékszert. Nagy várakozással készülünk a visszavágóra! Gratulálok a kecskeméti csapatnak, de még jobban a Vasas csapatnak!

Fotó: Bornyi Márton