U16/B: Az akarat önmagában kevés

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Zöld csoport, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Négy napon belül másodszor találkoztunk a szombathelyi csapattal. Szerettük volna ott folytatni a mérkőzést, ahol vasárnap befejeztük. Azonban ellenfelünk igencsak felszívta magát és megmutatta, hogy jobban is tudnak szerepelni a korábban mutatott játékuknál.

SZOMBATHELYI SI KA/A – Vasas Akadémia/B 81-63 (15-10, 20-20, 22-17, 24-16)

Vasas: Gerlits A. 15, Váradi Á. 15, Szabó S. 9/3, Ménesi M. 8, Kozári G. 5, Sávolt Á. 5, Kiss-Leizer Gergő 4, Kiss-Luczai B. 2, Láposi M., Mungufeni B.

Vasárnapi győzelmünket követően, magabiztosan utaztunk Szombathelyre. Sajnos azonban ezt a magabiztosságot nem tudtuk bemutatni a pályán, mivel ellenfelünk már a mérkőzés elején könyörtelenül kihasználta minden hibánkat. 9-0-val indítottak, ami igencsak nehéz helyzetbe hozta a csapatot. A negyed végére 5 pontra csökkentettük a hátrányunkat. Döntően a második negyed is jobban sikerült ellenfelünk számára, de továbbra is tapadtunk a szombathelyi csapatra. A félidőben még mindig csak 5 ponttal vezetett ellenfelünk. A harmadik negyedet ugyanúgy dekoncentráltan kezdtük, mint az első negyedet. Ennek köszönhetően a harmadik negyed végére 10 pontos előnyt épített ki ellenfelünk. Ezt követően küzdöttünk becsülettel, de nem sikerült megfordítanunk a játék képét. Ellenfelünk jól kontrollálta a mérkőzést és magabiztosan hozták hazai pályájukon a mérkőzést. Annak ellenére, hogy rengeteg hibával játszottunk, nagyon sok energiát tett a csapat a védekezésbe és mindig benne volt a levegőben, hogyha támadásban is sikerül ritmust fognunk közelebb kerülhetünk ellenfelünkhöz. Azonban ezekben a periódusokban mindig sikerült egy olyan hibát elkövetni, ami nem fér bele egy ilyen mérkőzésbe. Mindenképpen pozitívum, hogy a tartásunkat megőriztük és az utolsó pillanatig harcoltak a fiúk. Idegenben 72%-al büntetőztünk, ami előre mutató, de 26 eladott labda már kevésbé. Kihúzzuk magunkat és megyünk tovább előre. Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton