U16/B – Bravúr a csoportelső ellen

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Róth Norbert vezetőedző beszámolója:


VASAS AKADÉMIA/B – NKA PÉCS U16/B FIÚ  67 -48 (17-21, 14-10, 18-12, 18-5)

Vasas: Badinier M. 13, Bükki D. 11, Chapman M. 8, Tóth Z. 7, Karda A. 7, Hallgató G. 6, Dávid R. 6, Hamar A. 6, Nagy B. 2, Elek D. 1, Bóné L. -, 

Az idei utolsó mérkőzés egy elhalasztott forduló volt a szezon elejéről, a csoportelső idáig veretlen pécsi csapat ellen. Nehéz, küzdelmes találkozónak ígérkezett a mérkőzés, idegenben egy héttel ezelőtt hússzal kaptunk ki tőlük. A célunk egy szorosabb meccs volt, még élesebb védekezéssel, támadásban kevesebb ötlettel, jobban olvasva az elzárásaink védését. Az első félidőben vezetett ellenfelünk, de valahogy egy-egy sikeres letámadással mindig tudtunk labdát szerezni, gyorsindításból kosarakat szerezni. A második negyedben már mi dobtunk több pontot, és a csapatunk remek szurkolással és kiváló hangulattal a kispadon saját magát tüzelve hajtotta előre a pályán lévő társaikat.

Félidő után ott folytatták az agresszív védekezést, ahol abbahagyták, és tovább tudott nőni a különbség a két csapat között.

Összességében úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, nem mi voltunk az esélyesek, viszont a fegyelem védekezésünkben és támadásainkban türelem kifizetődött.

Számomra ez volt a csapatomtól a legnagyszerűbb karácsonyi ajándék, és méltó lezárása a 2023-as évnek.

Köszönöm Nektek!