U16/B – Dupla győzelem

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Róth Norbert vezetőedző beszámolója:


DEAC KA U16/B – Vasas Akadémia/B  64-70 (20-16, 19-18, 18-24, 7-12)

Vasas: Badinier M. 18, Chapman M. 16, Kovács L. 13/6, Karda A. 10/3, Hallgató G. 4, Hamar A. 4, Tóth Z. 3, Dávid R. 2, Bóné L. -, Gál O. -, Horváth D. -, Nagy B. –

A hatodik fordulóban a legmesszebbi ellenfelünk ellen léptünk pályára. Az első negyedben végig vezetett a DEAC, fiaink keresték a saját ritmusukat támadásban, többet hibázva a csapatvédekezésünkben, egész pályás védekezésünkben csak követni tudtuk az eredmény menetét.A második negyed már szerencsésebben alakult a Srácok kezdtek élesedni védekezésben, tudtunk több lepattanót szedni, és labdákat szerezni, bár nem sikerült az összes szerzett labdánkból gyors kosarakat szerezni. A harmadik negyed 5. perce környékén megérkeztünk a mérkőzésbe, egyre több labdát tudtunk szerezni, sikerült megtörni a támadásaikat, jöttek a támadó és védő lepattanóink, sikerült jobban érvényesíteni a fizikai előnyt a palánk alatt. Majd következett az utolsó játékrész, melyben gázt adtak a Fiúk és sikerült egy olyan periódust véghez vinni amikor az ellenfelünk, csak bűntetőkből szerzett pontokat.

Gratulálok a csapatomnak, hogy utazás után a gyengébb kezdés ellenére képesek voltak megfordítani a mérkőzést ismét egy szuper utolsó negyedes hajrával.