U16/B: Egy negyednyi rövidzárlat

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

A kilencedik fordulóban Székesfehérvárra utaztunk, hogy a DKKA/A csapatával újra játszunk egy jó  mérkőzést. Első találkozásunkkor sikerült végig a nyakukon maradnunk, de a hétvégi mérkőzésünk alkalmával ez most nem sikerült.

Dávid Kornél KA AligatorsVasas Akadémia/B 86-58 (21-17, 28-14, 26-10, 11-17)

Vasas: Rosta P. 12, Sávolt Á. 11, Váradi Á. 8, Ménesi M 6, Nagy A. 6, Szabó S. 6, Hanzély V. 4, Gerlits A. 3, Kiss-Luczai B. 2, Kalmár A.

Az első negyedben még sikerült tartanunk magunkat. Sajnos a második negyedben valami megváltozott. Igyekeztünk gyorsan játszani, de ez inkább csak kapkodásra emlékeztetett. 14 labdát adtunk ellenfelünk kezébe ebben a negyedben. Ezekkel a lehetőségekkel pedig könyörtelenül élt is a fehérvári csapat. Öröm az ürümben, hogy a mérkőzés egészét tekintve – a szezon eddigi mérkőzéseit nézve -, a második legkevesebb értéket produkáltuk az eladott labdáink számát tekintve (21). A félidő után védekezést váltottunk és igyekeztünk megmutatni, hogy több van bennünk. Habár a harmadik negyedben még elmaradt az eredményesség, viszont köszönhetően a keményebb védekezésünknek és a növekvő önbizalmunknak az ellenfél kulcsjátékosai sorra kezdtek fault problémákba kerülni. Ennek a pozitív hatásai leginkább az utolsó negyedre ütköztek ki, aminek köszönhetően meg is nyertük az utolsó negyedet. Az eredmény ellenére is nagyon büszke vagyok a csapatomra mivel egy pillanatig sem adták fel és harcoltak becsülettel. A vereség fájó, de a sikerhez vezető úton ez az egyik legfontosabb tapasztalat.

Fotó: Bornyi Márton