U16/B: Ennél több kell

Fiú Kadet Regionális Közép régió, Felsőház, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/B – MAFC/B 78:61 (16:19, 24:15, 18:8, 20:19)

Vasas: Konta 1, DUNAI 8, HORVÁTH B. 20/6, Honti B. 6/3, Kelemen 8.

Cs: Kovács 3, BARTHA ZS. 17, Lakatos M. 7, Tittmann, Kiss 6, Aruwa 2.

A kezdő ötös összeállításánál alapvetően motivációs célok vezéreltek, ennek ellenére nem kezdtünk jól. Sőt, kifejezetten rosszul indult a találkozó! Már az első negyedben 11 eladott labdánk volt, de olyan jelenet is előfordult, hogy zsinórban három támadólepattanót engedtünk ellenfelünknek.  A második negyedben sokat javult a védekezésünk, a lepattanó csatát is 18-9-re nyertük, így jó ritmust fogva utolértük és megelőztük az addig jól játszó vendégeket.

 
A szünet után tovább fokoztuk a iramot, míg a mafcosok egyre többet hibáztak. Az első hat percet 12:2-re nyertük, így Bartha Zsombor vezetésével – aki az első félidei visszafogott játéka után a mezőny legjobbja lett –  megnyugtató előny birtokába kerültünk.
 
A záró tíz perc is biztatóan indult, szerettük volna előnyünket húsz fölöttiről harminc pontosra hizlalni, de a negyed közepén könnyelmű megoldásokat választottunk, és benyeltünk egy 0:8-as rohamot. Sikerült ebben a negyedben is eladnunk tíz labdát, melynek segítségével 12 pontra felzárkózott a MAFC! A végére azért megembereltük magunkat, de ez a pár perc jól összefoglalta a mai teljesítményünket.
 
A mérkőzés után az öltözőben hosszasan beszélgettünk, remélem, legközelebb jobban fogunk játszani, mert ennél több kell!

 
Fotó: Bornyi Márton