U16/B – Felejthetetlen 500.

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Kárpáti Dániel vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/B – MAFC/A  68-57 (17-15, 16-12, 15-10, 20-20)

Vasas: Sárik-Veress M. 16/6, György J. 13/9, Zöldi P. 13/12, Nagy Zs. 11/3, Halasy Ö. 5/3, Erdélyi A. 4, Sass L. 2, Szabó T. 2, Békési V. 2, Kiss B. -, Flanek V. -, Ondima W. –

Csütörtökön, már a hét második mérkőzését vívta fiatalabb kadet csapatunk. Ezúttal, Pasaréten fogadtuk a MAFC/A csapatát vendégül. A hétfői kerethez képest teljesen megváltozott a csapat, hiszen 4 játékosunk már a pénteki, Kecskemét elleni rangadóra készült az U16/A csapatunkkal. Így három serdülő is részt tudott venni ezen a mérkőzésen, hiszen ez a csapat főleg a tehetség gondozásról szól. Az első kosarunk megalapozta a mérkőzést, hiszen egy szépen kidolgozott figura végén, a kezdő centerünk talált egy gyönyörű palánkos triplával a gyűrűbe, a 24 másodperc lejárása előtt. Ezt még 10 távoli kosár követte a meccs folyamán, bűntetve ellenfelünk védekezését. Az első három negyedet teljesen kontrollálták játékosaim, kevés teret hagyva ellenfelünk támadójátékának, és 48-37-es állással vágtunk neki az utolsó negyednek. Itt volt érezhető a fizikális előnye és a tapasztalata a MAFC csapatának, utolsó erejüket felhasználva belevetették magukat a csatába. 3 perccel a meccs vége előtt az eredményjelzőn már csak 4 pont előnyünk volt, 58-54 és 60-56, ezzel reményt adtunk ellenfelünknek. De a hajrában, higgadt játékkal újra át tudtuk venni a játék irányítását és az utolsó két percben már csak egyetlen büntetőt engedtünk ellenfelünknek.

Gratulálok a csapatomnak, felejthetetlen élmény számomra ez a mérkőzés, több ok miatt is és gratulálok ellenfelünknek, aki a legvégéig sem adta fel, kényszerítve minket a küzdelemre 40 percen át.

Szeretném megköszönni a Vasas Akadémia összes tagjának, vezetőinek, edző kollégáimnak, játékosainknak, akik másfél éve befogadtak, és lehetővé tették elérni ezt a mérföldkövet. Nagyon hálás és büszke vagyok, hogy egy ilyen nagy családnak tagjává válhattam.