U16/B – Győzelem a Kiss Lenke csapata ellen

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Róth Norbert vezetőedző beszámolója:


Vasas Akadémia/B – Kiss Lenke KA/A  74-67 (31-8, 10-21, 15-17, 18-21)

Vasas: Badinier M. 20/6, Kovács L. 19/3, Tóth Z. 13/9, Cozma P. 6/6, Karda A. 6/3,Horváth D. 4, Dávid R. 3/3, Hallgató G. 3/3, Bóné L. -, Chapman M. -, Hamar A. -,

A kilencedik fordulóban hazai pályán fogadtuk a Kiss Lenke csapatát. Az idegenbeli 4 pontos vereség után szerettünk volna egy szorosabb mérkőzést játszani, abból kiindulva, hogy az előző összecsapás utolsó negyedében 26-6 arányban sikerült megnyerni a játékrészt.

Ami a legnagyobb pozitívum számomra, hogy sikerült nagy lendülettel, fegyelmezett támadással, és viszonylag jó távoli dobó százalékkal kezdeni az első játékrészt. Úgy vélem az első negyedben szerzett előny kísért végig az egész mérkőzésen, mert utána az összes többi játékrészben kevesebb pontot tudtunk szerezni az 1-3-1 zónavédekezésük ellen. A második félidőben végig fej-fej mellett haladva végig csak pár pontos különbségek és nagyszerű hangulat volt a pályán. Szoros végjáték következett a negyedik játékrészben, de próbáltunk higgadtak maradni a felfokozott hangulat végett. Úgy vélem az is segített hozzá a győzelemhez, hogy mi voltunk a türelmesebb, nyugodtabb csapat, fegyelmezetten támadva végül sikerült hét ponttal győzelmet aratni. Jó önbizalom lesz a csapatnak, amiből lehet majd meríteni a következő meccsen az NKA ellen.

Hajrá VASAS!