U16/B – Hasznos vereség

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Róth Norbert vezetőedző beszámolója:


NKA PÉCS U16/B FIÚ – VASAS AKADÉMIA/B  71 -60 (22-15, 17-18, 13-12, 19-15)

 Vasas: Tóth Z. 13, Badinier M. 12, Karai B. 7, Dávid R. 7, Hamar A. 6, Chapman M. 6, Bóné L. 5, Réthelyi M. 3, Horváth D. 1, Mitruska-Sz. K. -, Majsai Cs. -,

A Kiss Lenke elleni győzelem után egy nehezebbnek ígérkező ellenfél várt ránk idegenben, tudtuk hogy nem lesz könnyű dolgunk Pécsett. Mégis szerettünk volna egy küzdelmes szorosabb mérkőzést játszani, ahol főként a védekezésünk gyakorlásán van a hangsúly.

Nagyon jó gyakorlás, fejlődési lehetőség volt számunkra a csapatvédekezésünk hibáinak javítása és az éberség kiterjesztése szempontjából. Támadásban pedig a fegyelmet és pontosságot, az időzítést és a jó helyezkedést próbáltuk több kevesebb sikerrel alkalmazni. Többször sikerült felzárkózni, egy-egy sikeres letámadással, és gyorsindítással akár mínusz 10-12 pontos hátrányból, ami nagy pozitívum, ugyanakkor nem sikerült közel is maradni az eredményhez, mert még nem tudjuk fenttartani ezt a rendkívül éles, figyelmet több védekezésen keresztül. Egy folyamatos fejlődésen esnek át idén ősszel a játékosaim, ahol, ahogy korábban is írtam a ZTE elleni idegenbeli mérkőzés beszámolómban.

Támadásban is volt előrelépés, de még többször rosszul időzítettük az 1:1 elleni betöréseinket felállt védelem ellen, ezekből rendre eladott labda-gyors indítás volt a válasz. Szóval a spacing-timing támadásunkban kiemelt fontosságú lesz az elkövetkezendő két utolsó idei mérkőzésünkön.

Összességében tanulságos és több szempontból nagyon hasznos utunk volt, nagyon jó hangulatban telt el a vasárnapés a vesztes meccs ellenére emelt fővel ültünk fel a buszra.

Szeretnénk 20.-án is egy ilyen szoros mérkőzést az NKA ellen!

 Hajrá VASAS!