U16/B: Hazai pályán kezdtük meg a rájátszást

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Zöld csoport, Katona Róbert vezetőedző beszámolója: 

Pécsi csapatot láttunk vendégül a „Zöld” csoport rájátszásának második fordulójában. Sajnos a mérkőzés nem a terveink szerint alakult, de rengeteg tapasztalatot tudtunk szerezni.

Vasas Akadémia/B – PVSK Nemzeti Akadémia/A 40-77 (10-20, 5-25, 16-16, 9-16)

Vasas: Kiss-Leizer Gergő 12, Ménesi M. 7, Bucskó Z. 6, Sávolt Á. 5/3, Bartos G. 4, Rosta P. 4, Gerlits A. 1, Váradi Á. 1, György J., Kiss-Luczai B., Mungufeni B., Szabó S.

Az első három percet követően döntően ellenfelünk akarata tudott érvényesülni, habár végig becsülettel küzdöttünk. Nem tudom azt mondani, hogy a pécsi csapat ellenállhatatlanul játszott. Ez egy klasszikus mérkőzés volt, amikor egy csapat saját maga számára tesz nehézzé egy mérkőzést. Rengeteg energiát és megfelelő keménységet tettünk a védekezésünkbe, de alkalmanként fegyelmezetlenek voltunk, a saját elveink precíz alkalmazásával szemben. Emellett a nehezen megszerzett labdáinkat – kapkodásból adódó rossz passzoknak köszönhetően -, sorra adtuk vissza ellenfelünk számára. Ennek köszönhetően az önbizalmunk oda lett, ellenfelünk pedig egyre magabiztosabbá vált. Ez leginkább a dobásaink százalékaiban tükröződött vissza. Támadásban viszont – amikor gyorsan mozgattuk a labdát -, szép dolgokat tudtunk megvalósítani, ezt ilyenkor öröm volt nézni. A félidőben nem voltunk könnyű helyzetben, mivel mindenki érezte, hogy ennél többre vagyunk képesek. Nagyon szerettük volna ezt bizonyítani magunk számára, így ennek az összpontosításnak köszönhetően, a harmadik negyedben voltunk a legeredményesebbek. Amennyiben a jövőben ezt a megnövelt fókuszt minden negyedben a pályára tudjuk vinni, az eredmény is kedvezőbb lesz.  Kétségbe nem esünk, folytatjuk a munkát és idővel biztos vagyok benne, hogy meglesz az eredménye is. Támadásban sokkal pontosabbak tudunk lenni, ezt bizonyíthatjuk majd hétközi mérkőzésünk során is, a SZOLNOKI KA/A csapatának vendégeként. Minden hibánk ellenére gratulálok a csapatomnak és gratulálok ellenfelünknek is!

Fotó: Bornyi Márton