U16/B: Hétközi túra

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

A MAFC/A elleni vasárnapi mérkőzésünket követően nem sok pihenőre volt lehetőségünk, mivel kedden már utaztunk is Hódmezővásárhelyre, a Vásárhelyi Kosársuli elleni visszavágóra. November elején hazai pályán sikerült megvalósítanunk a terveinket ellenfelünkkel szemben, ezek korántsem változtak az eltelt idő alatt.

Vásárhelyi Kosársuli/A – Vasas Akadémia/B 48-73 (11-17, 21-24, 5-14, 11-18)

Vasas: Kozári G. 16/6, Rosta P. 11, Bucskó Z. 9, Kiss-Luczai B. 9, Váradi Á. 8, Sávolt Á. 7, Bartos G. 3, Szabó S. 7/3, György J. 2, Flanek V. 1.

Az iskola és a hosszú utazás igencsak meglátszott a csapaton, mivel a hazai csapat frissebben és eredményesebben kezdte a találkozót, aminek köszönhetően 4 pontos előnyre [9-5] tett szert az első 5 percben. A negyed végére azonban sikerült megérkeznünk a mérkőzésbe és átvettük a vezetést. Innentől fogva, nem is engedtük ki a markunkból. A második negyedben sikerült harcosabban és keményebben támadnunk, azonban a védekezésünk még nem volt az igazi, de így is 9 pontra tudtuk növelni előnyünket. A második félidőben sikerült feljavulnunk védekezésünkben. A csapaton már nem látszódtak az utazás jelei és ellentmondást nem tűrően sikerült megvalósítanunk a mérkőzést megelőzően kialakított céljainkat. Nagy öröm volt látni, hogy a korábbi mérkőzéseinket tekintve, eladott labdáink számát tovább csökkentettük (12!), valamint sikerült ellopnunk 24 labdát ellenfelünk kezei közül. Továbbá 51 lepattanót szedtünk, amiből 24-et támadó oldalon sikerült megszerezni. Mindezt úgy, hogy mindenki pályára tudott lépni és hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Továbbá újra lehetőséghez tudott jutni négy 2007-es születésű játékos az U15-ös keretben. A pozitív dolgok mellett a dobáshatékonyságunkon még dolgoznunk kell, de talán ez érthető, a 6 nap alatt lejátszott 4 mérkőzés tekintetében. Az időpont módosítási kérelmünk kapcsán tanúsított sportszerű hozzáállást ezúton is köszönjük ellenfelünknek. Következő állomásunk Zalaegerszeg lesz. Gratulálok a Vasas fiúknak!

Fotó: Bornyi Márton