U16/B: Ismét a régi úton

Fiú Kadet Regionális Közép régió, Felsőház, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/B – ELITE Basket Törökbálint 92:51 (26:9, 13:9, 18:19, 35:14)

Vasas: LAKATOS M. 12/3, TITTMANN 13, HORVÁTH B. 13/3, HONTI B. 10/3, Kelemen 9.

Cserék: BARTHA ZS. 14, RÁCZ 14/6, ARUWA 4, Kovács 3.

 
Eddig a Törökbálinttal vívtuk a legértékesebb meccseinket a regionális bajnokságban, ezek az összecsapások voltak a legszínvonalasabbak és a legszorosabbak is egyben. Többször is hangot adtam annak, hogy ellenfelünk jó felfogású kosárlabdát játszik.
 
Nagyon vártuk már emiatt ezt a találkozót, még annak ellenére is, hogy három meghatározó mezőnyemberünk (Konta, Dunai, Kiss) nem tudta vállalni a játékot. Az ilyen szituáció azonban rövidtávon motiváló is tud lenni, hiszen mindenkinek egy kicsit többet kell adnia a szokásosnál.
 
Az ismerkedő öt perc után (11:8) futottunk egy 15:0-át, így meglepően nagy előnyhöz jutottunk. Ezt – jó játékkal – a második negyed közepére tovább duzzasztottuk (33:10), de ekkor úgy érzem, hogy megtorpantunk. A különbség ugyan nem változott, de vesztettünk az élességünkből és a ritmusunkból. A „könnyelműsködés” talán túlzott vád lenne, de az biztos, hogy visszavettünk az addigi elánból.
 
A szünetben hiába beszélgettünk a minőségi folytatás fontosságáról, úgy láttam, hogy beugró kollégám a túloldalon jobb munkát végzett… A 22. és 25. perc között három triplát kaptunk (mind védekezési hibából) és ellenfelünk egy 13:2-es etappal megvillantotta oroszlánkörmeit. (43:33) Az izgalmaktól új erőre kapva a negyed végére visszaállítottuk a 20 pontos különbséget, majd az utolsó felvonás elején – egy 13:0-ás száguldással – már olyan távolra tudtunk kerülni, hogy a vendégek minden reménye elveszett.
 
A srácaink minden dicséretet megérdemelnek! Az biztos, hogy az ELITE a vezetőedzője hiányában szárnyaszegettebb volt, de ne feledjük, hogy komoly csapatról van szó, aki nem sokkal maradt le az országos Top16-ról! Ma nem játszottak jól, de ebben nekünk is volt részünk!
 
Kiváló csapatteljesítménnyel helyettesítettük a hiányzóinkat és megint az a tűz égett bennünk, ami miatt nagyon szerethető ez a társaság!
 
Fotó: Bornyi Márton