U16/A: Kemény küzdelem

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert edző beszámolója:

A honvéd elleni második mérkőzésünket idegenben, a honvéd barlangjában játszottuk. Az első vereséget követően nagy igyekezettel és nagy győzni akarással indultunk neki a mérkőzésnek. 

Budapesti Honvéd/A – Vasas Akadémia/A 84-78 (19-16, 21-20, 17,20, 27-22)

Vasas: Major B. 20, Lacházi B. 15, Pleesz G. 15, Lugossy Á. 11, Bérces D. 6, Szilágyi Á. 6, Németh C. 5, Földi B., Gerlits A., Ménesi M., Váradi Á

Magabiztosan, nagy energiával kezdtük a mérkőzést és sose engedtük el sok ponttal a honvéd csapatát. Mivel ezt a szintű intenzitást sikerült az egész mérkőzésen fenntartanunk, így a harmadik negyedet, igazi csapat munkával sikerült 3 ponttal meg is nyernünk. Túl sok könnyen vállalható hárompontost engedtünk a hazai csapatnak, sokszor üres dobásokat dobhattak rá, ami egy ilyen szoros mérkőzésen nem megengedhető. Az egész mérkőzésen törekedtünk, hogy összeszedett és rendezett legyen a védekezésünk és a támadásunk egyaránt. Sokszor jó meglátásaink voltak támadásban (mögé-futások) ezáltal könnyű kosarakat is tudtunk szerezni. Viszont támadásban 22 labdát adtunk el, amit egy ilyen szoros mérkőzésen nem engedhetünk meg az ellenfeleinkkel szemben. Némileg árnyalja a képet, hogy 18 labdát meg is tudtunk szerezni, ami mindenképpen előre mutató. A lepattanóknál nem zártunk ki a kellő pontossággal, így 16 támadó lepattanót szedett a hazai csapat. Ebből adódóan rengeteg esélyt szalasztottunk a jó védekezést követő könnyű kosarak szerzésére. Az egyik csapat célunkat legalább sikerült véghez vinnünk, hogy 60% fölött dobjuk a büntetőinket (25/17, 68%). Összességében az egész csapat nagy intenzitással és sok energiával játszott a mérkőzésen. Az egész csapat alig várja a Honvéd elleni következő mérkőzést, hogy megmutathassuk, jobbak vagyunk annál mint amit eddig sikerült mutatni magunkból. Ég bennünk a visszavágás éhsége.

Fotó: Bornyi Márton