U16/B: Kiszenvedett győzelem a Menyecske Arénában

Fiú Kadet Regionális Közép régió, Felsőház, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

MAFC/B – Vasas Akadémia/B 49:53 (17:11, 12:13, 14:14, 6:15)

Vasas: DUNAI 12, Tittmann 4, Horváth B. 3, Bartha Zs. 6, Kelemen 4.

Csere: KONTA 8/3, Honti B. 3, KISS 11/3, Rácz 2, Aruwa, Kovács.

A friss kőbányai tapasztalatok miatt jobban felpörögtünk a találkozóra és a kezdő ötös összetételén is változtattunk. A felkészülésünk jelenlegi szakaszában nem várhattuk, hogy gálázni fogunk, de ilyen gyenge kezdésre azért nem számítottunk. Megint csak 11 pontot tudtunk dobni az első játékrészben, köszönhetően a töménytelen kihagyott ziccernek és büntetőnek. Az egyéni védekezésünk egyenesen tragikus volt, a párharcok többségét elvesztettük.
Sajnos, a tendencia tovább folytatódott, a 14.percben már 23:12-re vezetett a MAFC! (Idén már háromszor legyőztük őket, mégis úgy léptek pályára, hogy átharapják a torkunkat. Emiatt le a kalappal előttük.) Hiába forgott be nálunk mindenki, nem lehetett látni, hogy ki lesz képes vezérszerepre, vagy legalább a közepesnél jobb teljesítményre. Szerencsére, a szünet előtti öt percben már jelentkezett egy ilyen játékos, Dunai Zétény tudott szintet lépni, akinek vezetésével fel is jöttünk 29:24-re.
A pihenő után nagyon nagy erőket mozgósítottunk a fordítás érdekében. Teljesen elégedett voltam a látottakkal, annak ellenére, hogy a várt fordulat nem következett be. Akárhányszor meglódultunk, mindig közbejött valami, ami megtörte a lendületünket. Amint már említettem, a csúcsforma ma nem volt elvárható, de az akarat és koncentráció kettőse elég volt ahhoz, hogy körvonalazódjon a két csapat közti reális különbség. Ezt jó volt látni.

Az áttörés végül a negyedik negyed elején következett be. Három perc alatt futottunk egy 7:0-át, és – a mérkőzés folyamán először – átvettük a vezetést, amit a lefújásig már nem is adtunk ki a kezünkből. Az idő haladtával javult a védekezésünk és egyre több játékosunk tudott hozzászólni az események alakulásához. Elhúzni ugyan nem tudtunk, de uraltuk a hátralevő perceket. Egy ilyen forgatókönyv mellett, máskor talán sikerült volna 15 pontig is feltornázni a különbséget, ma csak ennyire futotta.

 
Fotó: Bornyi Márton