U16/B: Nagybetűs HARC

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Zöld csoport, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk a pécsi csapat ellen, mivel előző találkozásunk alkalmával – hazai pályánkon – 37 ponttal sikerült nyerniük. Mivel sohasem feltett kézzel indulunk harcba, így feltett szándékunk volt megmutatni, hogy jobb játékra is képesek vagyunk ellenük.

PVSK NEMZETI AKADÉMIA/A – Vasas Akadémia/B 72-52 (24-11, 10-16, 23-19, 15-6)

Vasas: Kozári G. 20/3, Szabó S. 10/6, Váradi Á. 7, Bartos G. 5/3, Kiss-Luczai B. 4, György J. 2, Hanzély V. 2, Mungufeni B. 2, Láposi M., Gerlits A.

Sajnos az első negyedben tovább kísértett a dekoncentráció. Ennek köszönhetően kaptunk egy gyors 10-0-s rohamot, és csak ezt követően tudtuk megszerezni első kosarunkat. Az első negyed sajnos sokkal jobban sikerült ellenfelünk számára. Már 17 pont is volt közte, de a negyed végén két gyors kosárral 13 pontra csökkentettük az előnyt. A második negyedre nagyon felszívtuk magunkat és elkezdtünk olyan keményen védekezni, amennyire csak a játékvezetők engedték. Habár a két csapat számára eltérő volt a fault határ a szabálytalanságok tekintetében – és persze nem a mi javunkra -, mégis sikerült megzavarnunk ellenfelünket és közelebb zárkóztunk a félidő végére. Rengeteg harcolva és szép támadásokat vezetve, 7 pontra sikerült csökkentettük ellenfelünk előnyét. A harmadik negyedet rögtön egy precíz támadással kezdtük és sikerült is egy hárompontost szereznünk belőle. Ellenfelünk is felébredt, majd ezt követően hatalmas küzdés jellemezte mind a két csapat játékát, amiből egy hajszállal ugyan, de ellenfelünk jött ki jobban. 11 pontos hátránnyal fordultunk az utolsó negyedre. A csapatom becsülettel küzdött és fittyet hányt arra, hogy gyakran hajlott a bírói fújás a hazai csapat oldalára. Nagyon büszke voltam rájuk, mert ezt nagyon nehéz feladat kezelni, mind a pályán, mind a pálya mellett. Azonban a 36. percben, a sokadik véleményes bírói ítélet után nálam betelt a pohár, majd a második technikaimat követően a mérkőzés véget ért. Önvizsgálatot tartottam és a heves vélemény kinyilvánításom annak volt köszönhető, hogy a játékvezetői párosnak nem sikerült eltalálni az igazságos bíráskodás szintjét, egy majd 20 pontos pécsi vezetés tükrében sem. Elnézést kérek azért, hogy nem akartam, hogy a csapatom tovább asszisztáljon ehhez a felfogáshoz. Ellenfelünknek pedig gratulálok, jó meccset játszottunk! Gratulálok a vasas fiúknak is! Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton