U16/B: Nehéz kezdet, sima győzelem

Fiú Kadet Regionális Közép régió, Felsőház, alapszakasz, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

PAFC Basket – Vasas Akadémia/B 66:90 (21:12, 16:29, 12:24, 17:25)
 
Vasas Akadémia: Aruwa, Rácz 2, Horváth B. 9, BARTHA ZS. 15, KOVÁCS 13.

Csere: KONTA 14/6, Kelemen 9, Lakatos M. 4, Honti B. 7, Kiss 8, DUNAI 9/3.

 
Akárcsak az első találkozásunk alkalmával, megint a Piliscsaba tűnt motiváltabbnak a mérkőzés elején. Sem az időkérés, sem a cserepad beforgatása nem hozott érdemi javulást, a 9.percben 19:7-re vezettek a hazaiak… A második negyed elején egy 11:0-ás futással visszajöttünk a meccsbe, majd pár perc múlva ismét volt egy 8:0-ás etapunk, amivel át is vettük a vezetést. Az addig leszedett lepattanóink számát rövid idő alatt megdupláztuk, de ez nem volt nagy bravúr… A PAFC-ot erősítő Tóth Balázs (29/6 pont) dudálós tripláját követően – 41:37-es vendég vezetésnél – jöhetett a nagyszünet.
 
A térfélcserét követően tovább javult a védekezésünk, ellenfelünk szinte csak büntetőből szerzett pontot. A negyed közepén ismét volt egy nagy rohamunk (12:0), amiben nagy szerepe volt Honti Balázsnak, aki ebben az időszakban nagyon jól játszott. Az utolsó felvonásra a reálisnak mondható 40 pontos különbség elérését tűztük ki célul, de ez rossz ötlet volt a részemről, mert ismét szétesett a védelmünk. Sok pontot akartunk dobni, de a sorrendiség megint feledésbe merült.

Az öltözőben a csapat teljesen korrekt módon értékelte a mérkőzést, mindenki tisztában volt vele, hogy ennél a teljesítménynél holnap sokkal többre lesz szükség.

Fotó: Bornyi Márton