U16/B: Nem engedtünk törleszteni

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Az előző hétvégén végre újra tétmeccset játszhattunk – két hónap alatt ez a harmadik -, a Nemzeti Fiú Országos Kadet bajnokság VIII. fordulója során, újra a Debreceni csapattal néztünk szembe.

 Vasas Akadémia/B – Debreceni KA/B 70-51 (20-10, 18-12, 11-14, 21-15)

Vasas: Sávolt Á. 15, Nagy A. 14., Váradi Á. 11, Szabó S. 10, Kiss-Luczai B. 9, Gerlits A. 5, Kalmár A. 4, Rosta P. 2, Hanzély V., Láposi M., Ménesi M.

Mindkét csapat jól kezdett, igazi adok kapok alakult ki. Alázattal, harcosan és nagy kedvvel estünk neki ellenfelünknek, akik szép távoli dobásokkal igyekeztek tartani a lépést velünk. A kemény védekezésünk meg is hozta az eredményt, a félidőre 16 pontos előnyre tettünk szert. A harmadik negyedben, minden igyekezetünk ellenére, nem jól választottuk ki a helyzeteinket és sokat erőlködtünk. A mérkőzések hiánya és 10 napos önkéntes elvonulás negatív hatásai, talán ebben a negyedben volt leginkább érezhető. Ezt a negyedet be is húzta ellenfelünk, köszönhetően a rengeteg eladott labdánknak. A negyedik negyedre összekaptuk magunkat, harcoltunk az utolsó leheletünkig. Végre hajtottuk, amit a harmadik negyedben nem sikerült. Igazi csapatként, nagyot küzdve, kispadról érkező fantasztikus energiákkal végül majd 20 ponttal sikerült nyernünk.

Fotó: Bornyi Márton