U16/B – Nem történt csoda a Honvéd/A ellen

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Kárpáti Dániel edző beszámolója: 

 
BHSE/A – Vasas Akadémia/B  65-42 (16-10, 17-4, 13-18, 19-10)
 
Vasas: Flanek V. 16, Sass L. 13/9, Szabó T.5/3, Erdélyi A. 4, Imre M. 2, Wang J. 2, Bükki D. -, Kiss B. -, Müller M. -, Reményi B. -, Vadon M. –
 
Ifjabb kadet csapatunk a Honvéd otthonában játszott vasárnap reggel. Sajnos a félidei beszéd előtt, úgy éreztem, hogy csak az edzői stáb hitte el, hogy keresnivalónk lenne ezen a meccsen.  Hiányzott a harcosság és a hit a tekintetekből. Így csupán 14 pontot szereztünk az első 20 percben! Ellenfelünk fizikális előnye minden pillanatban nyomás alatt tartotta csapatunkat, és második esélyből könnyű kosarakat tudtak szerezni. 
 
A második félidő elején mutattuk az igazi arcunkat. Egy 7-0 roham után talált be a honvéd távolról majd egy újabb 10-0 a felbátorodott Vasasnak… 36-31 a 28. percben. De hiába szereztünk számtalan labdát, a védőlepattanót mindig nehezen szedtük össze és csupán 29%-os büntető mutatóval, lehetetlen party-ban maradni egy komoly ellenféllel. A negyedik negyedben újra a hazaiak akarata érvényesült így meglepetés nélkül fölényes győzelmet arattak (65-42).
 
A cél mindig a fejlődés, és ebből a meccsből újra sok tanulságot tudunk levonni. Gratulálok a csapatomnak és további sok sikert kívánok a Honvédnak.