U16/B: Pesti rangadó és igazi küzdelem

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Múlt hét vasárnap vendégül láttuk egyik pesti riválisunkat a MAFC/A csapatának személyében. A mérkőzés tétje a „D” csoport III. helyezésének a kérdése volt. Amennyiben 6 ponttal sikerül legyőzni ellenfelünket, még egy lépéssel előrébb kerülhetünk a csoportunkon belül.

Vasas Akadémia/B – MAFC/A 58-62 (11-11, 21-17, 12-11, 14-23)

Vasas: Ménesi M 16, Kiss-Leizer G. 10, Bucskó Z. 9/9, Váradi Á. 7, Rosta P. 6/3, Gerlits A. 5, Kiss-Luczai B. 3, Sárik-Veress M. 2, Mungufeni B., Szabó S

Eredményesebben kezdett ellenfelünk, mivel 3 perc után 1-8-at mutatott az eredményjelző. Látszott rajtuk, hogy a korábbi mérkőzés emlékei nem tűntek el nyomtalanul. Szerették volna minél hamarabb dűlőre vinni a mérkőzést, de ehhez még nekünk is egy-két szavunk. Az időkérést követően sikerült megérkeznünk a mérkőzésbe és kiegyenlíteni az első negyed végére. Sikerült tovább fokoznunk az intenzitást és a keménységet, aminek köszönhetően a félidőre már 4 ponttal vezettünk. A harmadik negyedben tovább folytatódott az adok kapok, de még mindig a kezünkben tartottuk a mérkőzést. 5 pontos előnnyel fordultunk az utolsó játékrészre. Látszódott a fiúkon, hogy már az utolsó energia tartalékaikat mozgósítják. Egészen a 37. percig sikerült ellenállnunk a MAFC-os fiúk rohamainak, amikor kaptunk egy fájó három pontost majd egy elmulasztott védő lepattanót követően két büntetőt. Talán a nagy akarás következtében, talán a fáradtság miatt is, de ezt követően egyénenként akartuk megnyerni a találkozót. Ez sajnos ellenfelünknek kedvezett. 9.9 másodperccel a vége előtt még felcsillant a remény, de a kapkodásnak köszönhetően nem sikerült élnünk a lehetőséggel. Nagy küzdésben és hatalmas harcot követően ellenfelünk szerezhette meg a győzelmet. Gratulálunk nekik! Ennek ellenére azonban hatalmas gratuláció a Vasas fiúknak is, mivel újra bemutatták hatalmas szívüket, aminek köszönhetően egyenrangú ellenfélként játszottak egy idősebb csapat ellen. Természetesen megyünk tovább és dolgozunk a hibák kijavításán. Ilyen hozzáállással csak győztesekké válhatunk a jövőben.

Fotó: Bornyi Márton