U16/B: Rágós falat

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Elmúlt vasárnap a Lehel Kosársuli csapatát láttuk vendégül. A legutóbbi két nagyobb arányú vereségünk után, igazán ki voltunk már éhezve a győzelemre.

Vasas Akadémia/B – Lehel Kosársuli 67-62 (19-16, 19-21, 17-7, 12-18)

Vasas: Szabó S. 15, Sávolt Á. 12/3, Rosta P. 10, Váradi Á. 10, Ménesi M 9/3, Kiss-Luczai B. 5, Bartos G. 3/3, Nagy A. 2, Hanzély V. 1, Flanek V., Kalmár A.

Az első negyedet jól kezdtük, diktáltuk a ritmust, azonban túl sok eladott labdánk volt (7). Ez a felelőtlenségünk rengeteg lehetőséget adott ellenfelünknek arra, hogy az utazást követően játékba lendüljenek. Ez a második a negyedben meg is bosszulta magát, mivel a negyed közepén a vezetést is sikerült átvenniük (28-30). Nem hagytuk magunkat és a félidőre újra magunkhoz ragadtuk a vezetést. A félidei szünetet követően a szívünk ismét a helyén volt és sikerült az 1 pontos vezetésünket 11 pontra növelni a harmadik negyed végére. Ebben a negyedben adtuk el a legkevesebb labdát is, szám szerint kettőt. Az ellenfélnél többen is 35 perc feletti játékidővel voltak a pályán, semmi okuk nem volt gyors kosárlabdát játszani. Számunkra pedig az egész mérkőzésen a gyors kosárlabda volt a cél, amit csak a harmadik negyedben sikerült megvalósítani. A vége izgalmasra sikeredett, de a csapat ismét megmutatta az erejét. Amikor kellett egy jó védekezés vagy egy jó lepattanó, esetleg egy jó vállalás, mindig sikerült valakinek előlépni. Egy igazi izzadtság szagú mérkőzésen végül sikerült győzelemmel zárnunk a 2020-as évet és a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak! Kellemes Ünnepeket Kívánunk Mindenkinek!

Fotó: Bornyi Márton