U16/B: Szép visszavágás

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

A elmúlt hétvégén a kecskeméti csapatot láttuk vendégül. Fontos volt, hogy már az első percektől kezünkbe vegyük a mérkőzés irányítását, mivel amennyiben 6 pontos különbségnél többel sikerül nyernünk, helyet cserélhetünk ellenfelünkkel a tabellán.

Vasas Akadémia/B – Kecskeméti KA/B 61-52 (13-12, 19-7, 15-17, 14-16)

Vasas: Filipovic I. 15, Bérces D. 9, Kiss-Leizer G. 8, Ménesi M 8, Váradi Á. 7, Kozári G. 6, Sávolt Á. 5/3, Gerlits A. 3, Bucskó Z., Kiss-Luczai B., Mungufeni B., Szabó S.

 Jól kezdtük a mérkőzést és sikerült is megvalósítanunk az eltervezett feladatainkat. A negyed közepén sikerült egy 6-0-ás rohamot is indítanunk, amire ellenfelünknek is megvolt a válasza. A második negyedben már 15 ponttal is tudtunk vezetni, köszönhetően a csapatvédekezésünknek. Azonban a negyed végén két figyelmetlenségből eladott könnyű labda miatt, továbbra is látó távolságon belül tartott bennünket ellenfelünk. A félidőre még így is 13 pontos különbséget sikerült felépítenünk. A harmadik negyedet szintén jól kezdtük, 7 perc elteltével már 17 ponttal is vezettünk. Azonban a koncentrációnk csökkenni kezdett, majd a soron következő három támadásból 8 pontot szerzett ellenfelünk. Így 12 pontos előnnyel fordulhattunk, az utolsó negyedre. Ezt a negyedet jobban kezdte ellenfelünk, de nekünk is megvoltak a válaszaink. A negyed végére 9 pontra tudtak megközelíteni bennünket, de sikerült megtartanunk a több mint 6 pontos különbséget. Ezzel sikerült teljesítenünk a tervünket és egy hellyel előrébb léptünk a tabellán. A statisztikában csak egy mutatóban sikerült kiválóan teljesítünk, ami nem más mint a gólpasszok száma. 16 gólpasszt sikerült adnunk, ami jól mutatja, hogy működik a csapatjátékunk és jól hozzuk könnyű helyzetbe a társainkat. A következő mérkőzések során a többi mutatóban mindenképpen fejlődnünk kell, amennyiben csapatként és egyénileg is eredményesek szeretnénk lenni. Ezek mellett pozitívum még, hogy Mungufeni Brian személyében egy új játékos is bemutatkozhatott az U15 csapatban. Gratulálok a csapatnak!

Fotó: Bornyi Márton