U16/B: A tigrisek mindent szeretnek- kivéve a Vasas/B-t

Fiú Kadet Regionális Közép régió, Felsőház, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Újpest-Megyeri Tigrisek/A – Vasas Akadémia/B 59:74 (17:11, 14:22, 15:13, 13:28)

Vasas: Aruwa 2, DUNAI 11/3, HORVÁTH B. 14/6, BARTHA ZS. 9, Honti B. 2.

Csere: Kovács 1, Kelemen 7, KONTA 13/6, Kiss 6, Rácz 2, TITTMANN 7.

A két legjobb mérleggel álló csapat visszavágója volt a mai találkozó. Az Újpest jól szervezett, erős csapat, az első félévben a kiemelt bajnokságban is szerepelt. Otthon, a március végén rendezett odavágón kilenc ponttal nyertünk, de a meccs csak az utolsó negyedben dőlt el. (Ez volt a Tigrisek egyetlen regionális veresége.)
Sajnos, megint nagyon figyelmetlenül kezdtünk, amatőr hibákból kaptuk a kosarakat. Nyolc perc elteltével már mind a 11 játékosunk pályára lépett, de hiába… A lerohanásainkat képtelenek voltunk pontra váltani és ahogy ilyenkor lenni szokott, még egy majd’ félpályás dudálós hármast is benyeltünk a negyed végén.

A 12.percben már 20:11-re vezetett az Újpest. Konta Zalán és Bartha Zsombor ébredt legkorábban, vezérletükkel innen egy 12:0-ás etapot futottunk. Horváth Botond és Dunai Zétény nem hagyta kialudni a lángot, így a félidőben két pontos vezetéssel mehettünk az öltözőbe.

A harmadik negyedben megint az első tíz perces játékunkat hoztuk. A lelkesedésünkkel továbbra sem volt gond, de elképesztően pontatlanok voltunk. A védekezésünk színvonalára nincs szalonképes jelző.

Döntetlen állásról (46:46) kezdődhetett a negyedik negyed. Némi adok-kapok után, a 34. és 37.perc között megint repesztettünk egy 12:0-t, és ezzel eldőlt a találkozó.
A végeredmény abszolút nem adja vissza a játék képét! Sajnos, a mérkőzés java részében igen gyengén játszottunk. Ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy a meccs előtt szó nélkül elfogadtuk volna ezt a különbséget. A nálunk idősebb, fizikális kosárlabdát játszó Újpest a sok labda nélküli mozgásával másoknak is okozott már kellemetlenséget.
A legnagyobb pozitívum – és a siker kulcsa – a negyedik negyedben nyújtott csapatteljesítményünk volt! Az első szakaszban egy védő felfogású ötös kifárasztotta az ellenfelet, a másodikban pedig egy támadó szellemű kvintett átrohant rajta.

Gratulálok a csapatnak, hogy megőrizte – immáron 17 meccs óta tartó – veretlenségét!

Fotó: Bornyi Márton