U16/B: Tiszaligetbe utaztunk

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Zöld csoport, Katona Róbert vezetőedző beszámolója: 

Az U15-ös kadet „B” csapatunk – előző héten csütörtökön – Szolnokra utazott és nézett farkasszemet a hazaiak „A” csapata ellen.

Szolnoki KA/A – Vasas Akadémia/B 67-52 (19-16, 8-12, 21-6, 19-18)

Vasas: Kiss-Leizer Gergő 14, Ménesi M. 7, Sávolt Á. 6, Szabó S. 6, György J. 5, Kiss-Luczai B. 4, Váradi Á. 4, Bartos G. 2, Láposi M. 2, Nagy A. 2, Rosta P.

Nehéz harcra készültünk és már az első percekben érezhető volt, hogy ellenfelünk nem fogja hagyni, hogy a komfort zónánkban játszunk. Egész pályás letámadás, félpályás csapdák sora jellemezte ellenfelünk védekezési stratégiáját.  Ez arra kényszerített minket, hogy lehetőleg hiba nélkül játszunk. Ezt sikerült is megvalósítanunk, mivel 20 perc csata után 27-28 volt az állás. 1 pontos előnyt tudtunk kiharcolni a koncentráltságunknak köszönhetően. Azonban érezni lehetett, hogy ez igencsak nehezen lesz tartható. A harmadik negyed meg is mutatta, hogy még sokat kell dolgoznunk azon, hogy 40 percig tudjuk tartani a ritmust az erősebb ellenfeleinkkel szemben is. A harmadik negyed eredménye 21-6 lett oda, ellenfelünknek sikerült felrobbantani az addig példás és szervezett játékunkat. Ennek ellenére, az utolsó negyedben összeszedtük magunkat és újra meg tudtuk valósítani az első félidőben bemutatott játékunkat. A negyedet is meg tudtuk volna nyerni ha nincs az ellenfél részéről még egy utolsó dobás, ami egy 20 méteren túli buzzer beater volt.  Ennek ellenére gratulálok a hozzáálláshoz, és az energiához, amit bele tudtunk tenni a mérkőzésbe. Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton