U16/B: Törökbálinton is folytattuk a sorozatot

Fiú Kadet Regionális Közép régió, Felsőház, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

ELITE-Basket Törökbálint – Vasas Akadémia/B 72:81 (14:20, 22:27, 14:18, 22:16)

Vasas: KONTA 9, RÁCZ 8/6, HORVÁTH B. 16/6, Kiss 2, Kelemen 13.

Csere: Tittmann 6/3, Bartha Zs. 4, HONTI B. 11/6, ARUWA 4, Kovács 8/3.

Eleinte a tartalékosan felálló ELITE vezetett, mert szinte csak kintről vállalkoztunk, de sokáig sikertelenül. Aztán a 4.percben Rácz második triplájával átvettük végre a vezetést – mint utólag kiderült: végleg. A negyed végén elhúzni is sikerült egy 7:0-ás rohammal, csupán az utolsó percben bekapott hármas rontott bele ebbe a szép sorozatba.

A második negyedben egyre ötletesebben és – Kovács vezetésével – egyre hatékonyabban támadtunk, viszont az erélytelen védekezés és pontatlan büntetőzés miatt képtelenek voltunk leszakítani magunkról a Törökbálintot. Ráadásul a nyolc perc alatt hat pontig jutó Tittmann Boldizsárt is elvesztettük egy kisebb sérülés miatt.

A második félidő folyamán többször lehetett dejavu érzése a mérkőzésre kilátogatóknak, hiszen akárhányszor meglógtunk 15 pontnyira, vagy ostromoltuk már a húszas különbséget, mindig magukra találtak a fehér mezesek és felzárkóztak tíz pont köré. Ez a libikóka jelenség a lefújásig kitartott.

Gratulálok a győzelemhez, különösen Szabó Domokos másodedzőnek, akivel a mai meccsre szerepet cseréltünk! Ahogy egész évben, ezúttal is egy szakmailag sokat adó meccset játszottunk a jó felfogású Törökbálinttal.

 
Fotó: Bornyi Márton