U16/B – Vereség a Pécs csapata ellen

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Róth Norbert vezetőedző beszámolója:


Vasas Akadémia/B – PVSK NKA/A 56-70 (12-18, 19-22, 6-14, 19-16)

Vasas: Badinier M. 19, Bóné L. 9, Cozma P. 9/9, Tóth P. 8/3, Chapman M. 5/3, Gál O. 4, Dávid R. 2, Hamar A. -, Réthelyi M. -, Studniczky Cs. –

Az előző hétvégés sikeres idegenbeli szereplés után vasárnap délután nem jött ki a lépés, elég hullámzó teljesítményt nyújtva sajnos a pécsi együttes ellen nem sikerült győzelmet aratni. Az első játékrésztől kezdve próbáltunk felzárkózni az eredményhez. A második játékrészben sikerült több pontot szereznünk, több közeli dobásunk betalált, annak ellenére, hogy a mérkőzésen 38%-kal dobtuk közeli két pontos dobásainkat. A félidő után sok közeli dobásunk maradt ki, betőrésből vagy fault végett, ez meg is látszott az összesen 6 dobott ponton a harmadik negyedben. Az utolsó játékrészben tudtunk a legközelebb kerülni, jobban működött a csapatvédekezésünk és sikerült több pontot is szereznünk, így a negyedik negyedben három ponttal többet szereztünk.

Összességében támadásban rengeteg eladott labdával sok esélyt hagytunk a PVSK-nak, hogy átmeneti játékból szerezzen könnyű ziccereket, akár emberről is. Habár a hárompontos kísérleteink elmaradtak a meccsenként rádobott 30 dobás célunktól, 31%-kal sikerült értékesíteni őket, ami egy jó százaléknak mondható, ugyanakkor a bűntető dobások sem jöttek csak 31%-kal, aminél úgy vélem többre is képesek vagyunk.

Ami pozitívum, hogy 34 eladott labdára kényszerítettük ellenfelünket, bízom benne, hogy a visszavágó mérkőzésen szorosabb játékot tudunk majd produkálni.

Hajrá VASAS!