U16/B – Vereség Zalaegerszegen

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Róth Norbert vezetőedző beszámolója:


Zalakerámia ZTE KK U16A- Vasas Akadémia/B 109-79 (24-20, 38-17, 26-18, 21-24)

Vasas: Tóth Z. 17/3, Badinier M. 15, Bóné L. 11/3, Hamar A. 11, Cozma P. 7/3, Studniczky Cs. 7/3, Hallgató G. 6, Karai B. 4, Mitruska-Szilágyi K. 1, Horváth D. -, Nagy B. -, Réthelyi M. –

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a hazai egy pontos győzelem után otthon játszó ZTE ellen pályára lépni.

Az első játékrészben sikerült lépést tartani velük védekezésben, és az eredmény is fej-fej mellett alakult, jó lendülettel érkeztünk meg a mérkőzésbe. A második negyedben már elkezdtek kijönni a fizikális előnyből származó különbségek, főleg palánk alatt voltak eredményesebbek ellenfeleink, jóformán betörés kosarakat, és támadólepattanó utáni második szándékú dobásokból kaptuk a pontokat. A negyed végére már nagyobb hátrányból kellett felállni, plusz 2-1-2-es zóna védekezés ellen nem mindig a legegyszerűbb megoldásokat választottuk a támadásaink befejezésére, ebből adódott, hogy 28 eladott labdával sikerült zárni a mérkőzést.

Voltak jó periódusaink védekezésben, amikor agresszívabban védekeztünk, mind az 5 ember egyszerre, akkor minden esetben sikerült labdát szereznünk. 36 lepattanó is jó eredmény egy ilyen szerkezetű csapat ellen, továbbá az is, hogy mind a 2 pontos, mind a bűntetődobások jó százalékkal értékesültek, továbbá 24 hárompontos kísérletünk volt a mérkőzésen, ami abszolút pozitívum.

Úgy vélem akkor fogunk tudni szorosabb mérkőzéseket játszani erősebb, idősebb ellenfelink ellen, ha ezeket az agresszív, koncentrált, fegyelmezett periódusainkat a negyedekben ki tudjuk terjeszteni néhány támadásról, néhány percről egész játékrészekre, később félidőkre.

Szeretném kiemelni Hamar Attilát, aki végig hajtva és küzdve védekezésével segítette csapatát, dupla-duplát elérve.

Hajrá VASAS!