U17: Veretlenül nyertük meg a nemzetközi tornát Szlovéniában

Olimia Cup, Szlovénia, Faragó Péter vezetőedző és Palánk Bálint edző beszámolója:

Vasas U17 – Sezana U17 68-59 (24-16, 13-16, 14-17, 17-10)

Utazásunk napján meg is kezdtük mérkőzéseinket. Az elején látszott, hogy ellenfelünk képzett és fizikális, inkább erre alapoztak a későbbiekben is. Meglepően jól játszottunk a hosszabb kihagyás és az utazás után. Az első félidőben sok könnyű ziccert hibáztunk, és szerencsére jól ránk ijesztettek a harmadik negyedben ahhoz, hogy sikerüljön a negyedik negyedet egész pályás fojtogató védekezéssel megnyernünk. Örülök, hogy első meccshez képest jól játszottunk.

 

Zrinjski U17 – Vasas U17 41-86 (20-23, 9-14, 6-14, 6-35)

A második napon 2 meccs várt ránk, előbb Zrinjski, majd Jezica csapatai ellen. A délelőtti mérkőzés kemény játékot hozott, a bosnyákok nagyon agresszívan játszottak. Az első pillanattól sikerült felvennünk a keménységet, és az első félidőben komoly koncentrációra volt szükségünk. A nagyobb nyomás ellen is szervezetten védekeztük és támadtunk egyaránt, a félidőre 8 pontos előnnyel mehettünk. Az ellenfél távolról nem volt veszélyes, ezért tudtunk segíteni a betörésekre, ez a második félidőre felőrölte ellenfelünket, támadásban pedig gyorsindításokkal sikerült nagy előnyt kovácsolni a végére.

 

Vasas U17 – Jezica U17 89-65 (26-12, 17-19, 19-19, 27-15)

A második mérkőzésen már érződött a délelőtt lejátszott meccs, a lábakban és a fejekben egyaránt. Jól kezdtünk ugyan, de talán éppen ezért korán elhittük, hogy simán megvan ez a meccs. Ellenfelünk ezt nem így gondolta, nem adta fel, folyamatosan zárkózott, és a mérkőzés folyamán több, mint 10 hárompontost süllyesztett el, többször a rossz védekezésünknek köszönhetően. Ezen a meccsen a védekezéssel nem voltam megelégedve, hozzátéve, hogy támadásban nem játszottunk rosszul, viszont távolról nem voltunk veszélyesek.

 

Vasas U17 -Triglav U17 70-56 (12-11, 13-16, 18-20, 27-9)

Az első félidőben ismét hibát hibára halmoztunk. Ellenfelünk a palánk alatt korlátlan úr volt ekkor még, aztán jött Bartha Ákos. Eltakarítottunk mindenkit a palánk alól, majd a negyedik negyedben ismét egész pályán védekeztünk rendkívül agresszívan, és ezen a kevés pontot hozó meccsen is megérdemelten nyertünk. A meccs később remekül szolgált minket, mert másnap nem kellett, hogy szétüssenek minket, megtették már ma, így tudtuk mire számíthattunk a döntőben.

 

Döntő: Vasas U17 – Grosuplje U17 74-72 hosszabbítás után ( 17-15, 16-10, 17-18, 16-23, 8-6)

A torna legjobb meccsét játszottuk mindenféle szempontból. A legerősebb ellenféllel találkoztunk, ekkor játszottunk a legjobban, és a kispadról is érkeztek extra teljesítmények. Az első félidőben nagyon összeszedetten, fejben éretten játszottunk, tudatosan arra fektetve a hangsúlyt, ahol ellenfelünket gyengébbnek ítéltük. Hanzély óriási löketet adott a csapatnak a padról , félidőben magabiztosan vezettünk egy igen jó ellenfél ellen. A második félidőben fáradni látszott a csapat, fault problémák mellett zónára kényszerültünk. Rendkívül kemény mérkőzést játszottunk ekkor, a játékvezetők hagyták a csapatokat. A hosszabbításra pedig átvettük a vezetést és már nem engedtük ki a kezünkből.

 

Összegzés:

Meg kell jegyezzem, hogy örömmel vettem észre hogy a csapat a harmadik nap végére óriásit fejlődött. Felvettük a torna ritmusát és a legjobban akkor ment, mikor a legjobban kellett. Köszönjük az Akadémia vezetőségének, hogy lehetővé tették és megszervezték az utazásunkat.

Azt gondolom, hogy a színvonal egyes mérkőzéseken nem ütötte meg a kiemelt junior bajnokság szintjét hazánkban, azaz voltak nagyon fizikális, de nem nagy játékerőt képviselő csapatok, azonban a döntőt egyértelműen egy szerkezetben jobb csapattal játszottuk, akik ellen nagy győzelmet arattunk. Felemelő érzés volt egy idegen környezetben, ilyen családias hangulatban döntőt nyerni és nagy büszkeség töltött el, amikor kihirdették az All Star ötösét a tornának, hiszen Meződi Patrik és Bartha Ákos is bekerült a legjobb ötösbe!

Ákos ráadásul az egész torna MVP játékosa is lett, így újabb elismerést sikerült kivívnia csapatunk csupaszív játékosának!

Gratulálok a Nagy Zoltán vezette kadet csapatnak a több mint magabiztos tornagyőzelemhez, Bazsik Petinek és Katona Robi segítőjének pedig a második helyhez. Régen láttam és szurkoltam ilyen jó gyermek meccshez mint a Krka elleni.

Fotó: Bornyi Márton