U18: 23 eladott labda

Nemzeti Fiú Junior Bajnokság, Rájátszás, Felsőház, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Debreceni KA – Vasas Akadémia  71 – 55  (23-12, 21-20, 18-12, 9-11)

Vasas: Meződi -, Koflanovics 2, Honti 8/6, SCHILLER 7, KELENFÖLDI 12/6.

Cserék: Bencsik 8/6, BARTHA 8, Pakányi -, Lakatos -, Hanzély -, Veres 8/6, Vadász 2.

A mérkőzést rendkívül gyámoltalanul kezdtük. Fel lett készítve a csapat, hogy az ellenfél a pasaréti veresége után, a legerősebb felállásban fog játszani és agresszívek lesznek, főleg védekezésben. Így is történt. Betöréseink elhaltak, céltalanul ütögettük a labdát magunk előtt. Amint kettőt tudtunk egymásnak passzolni és mozogni egy kicsit labda nélkül, csodák csodájára helyzeteink voltak. Ezeket azonban elizgultuk, elkapkodtuk. Eladott labdák és gyáva betörések sora után – amelyek végén a felelősséget másra toltuk – kaptunk 6-7 üres ziccert. Az ellenfél pedig köszönte szépen.

Később még megpróbáltunk kosárlabdára hasonlító mozgássorokat kivitelezni és bár sikerült, eladtunk még pár labdát, amiből az ellenfél zicceriskolát tartott. A második félidőben az eddig kevesebb lehetőséget kapók, illetve az eddig keretbe nem kerültek játszottak. Meglehetősen sikeresen tartották a lépést az ellenfél legjobbjaival, néha egészen mutatós akciókat vezetve. Ezzel a periódussal abszolút meg voltam elégedve, még ha támadásban sok hiba is csúszott a játékunkba.

Legközelebb jóval harapósabban kell fellépni a komfortzónánkon kívül, nem lesz elég egy-egy felvillanás a csapattól. Szombaton ismét nagyon fontos hazai meccs vár ránk. A sorozatterhelés miatt pihentetett játékosok visszatértével, teljes csapattal fogadjuk a Honvédot. Sokkal jobb játékot várok és dominálást védekezésben.

Fotó: Bornyi Márton