U18: 4-2

Nemzeti Fiú Junior Kiemelt Bajnokság nyugati csoport, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – AKMÉ Körmendi Törpördögök 99-90 (29-16, 23-24, 22-24, 25-26)

Vasas: Jenei 2, RADICS 28, Gászner 10, Veres 6, BARTHA 28.

Cserék: Kiss 10/9, SOMOGYI 11, Horváth -, Hanzély 4.

A Körmend is bent van a négyben. Ez mindenkiben tudatosult és az is hogy az ellenük elért eredmények így beszámításra kerülnek a felsőházi keresztjátékban majd. Erősen kezdtük a mérkőzést, tetszett a tempó amit diktáltunk. Mivel betörések után is eredményesek voltunk, a palánk alá is könnyebben juttattuk be a labdát és Bartha Ákos korlátlan úr volt ezekben a pillanatok is ott. Sajnos figyelmetlenségek miatt 16 pontot is kaptunk. Nem felemelt kezek, nem elég hosszú closeoutok és kissé lusta megoldások védekezésben nagyobb előnyünk birtokában meghozta a gyümölcsét. A Körmend szinte minden mindegy alapon játszott, sikeres távoli és egyéni bravúrok után. Mi teljesen kényelmesen tekintettünk erre az időszakra vissza. Ők is kicsit támadnak, mi is kicsit támadunk és majd ha kissé szorosabb lesz akkor annyira nem fognak majd hajtani. Gondoltuk mi…

Zónára álltak át ,amelyet Kolos triplákkal, Gerzson és Flórián pedig ziccerekkel büntettek. Ezzel együtt sikerült lelassulni az ellenfélhez, ami nekik kedvezett. A második félidőben faultproblémáik miatt szerkezetet kellett váltaniuk, amit nekünk is meg kellett húznunk. Akadt egy periódus amikor eldöntöttük a meccset és visszavertük egyetlen felzárkózási kísérletüket.

Gerzson és Ákos óriási meccset hozott, de melléjük is felnőttek emberek. A kispadról ma sokat lendített Viktor is. Ádám pedig meccsek óta jól játszik abban a kis szűk szerepben amit kap.

A junior csapatnak itt az év vége. Megjegyeznék pár dolgot, mert most szabad:)

A csapat szerintem rengeteget fejlődött a szezon eddigi részében ahhoz képest ahol nyáron kezdtük. Remélem hogy ez töretlenül megy majd tovább és a legtöbbet ki lehet majd hozni a srácokból, ami bennük van. Szeretnék köszönetet mondani mert ez többek érdeme. Harald Stein napi szinten rengeteg segítséget ad a tapasztalatával és azzal hogy elvileg nem, de gyakorlatilag egy nyelvet beszélünk. Nagy Zoltán tanácsai is nélkülözhetetlenek. Horváth Bazsi a felnőtt csapat mellett a junior életében is napi résztvevő. Bazsik Bence pedig akadálymentesíti a mindennapokat. És azoknak is köszönjük akik segítettek ezeket a körülményeket kialakítani: Péter, Judit, Zalán.

Ezúton kívánok Boldog Karácsonyt és Új Évet mindenkinek. Januárban folytatjuk, de előtte még edzés a jövő héten:).

Fotó: Bornyi Márton