U18: A rossz kezdés után már nem tudtunk visszajönni a mérkőzésbe

Nemzeti Fiú Junior Bajnokság Alapszakasz, Stephen Arigbabu beszámolója:

Vasas Akadémia – NKA Pécs  53-76 (12-25, 7-22, 18-19, 16-10)

Vasas: Lakatos M. 5, Kelemen Á. 4, Horváth B. 2, Cseh B. 10, Németh B. 4, Várszegi Á. 6, Major B. 11/3, Bartha Zs. 7, Pleesz Á. 4,

Kedden a listavezető Rátgéber Akadémiát fogadtuk Pasaréten. Ellenfelünk sokkal jobban kezdte a meccset mint mi és ez látszódott is az eredményen. A 4. percben 2-11 volt az állás. A védő lepattanókat alig tudtuk megszerezni, ebből sok könnyű kosarat kaptunk. Támadásban a helyzeteink megvoltak de nem tudtuk értékesíteni őket. A félidő végére 19-47 volt az állás.
A második félidőt jobban kezdtük így egy kicsit feljebb zárkóztunk. A közeli dobásokat be tudtuk fejezni és a védő oldalon elkezdtük leszedni a lepattanókat, így a harmadik negyedet már csak egy ponttal nyerték meg. A negyedik negyedben is ugyanolyan teljesítményt nyújtottunk, annyi különbséggel, hogy még jobban védekeztünk,  így ezt a negyedet meg is nyertük 16-10-re.
A meccs végéig küzdöttünk, nem adtuk fel. Ennél sokkal többre vagyunk képesek és ezt pénteken be is bizonyíthatjuk, ugyanis ők fogadnak minket Pécsen.

Fotó: Bornyi Márton