U18: Aki nem látta, az bánhatja

Nemzeti Fiú Kiemelt Junior Bajnokság, alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Kosárlabda Akadémia Pécs – Vasas Akadémia 69-75(16-10, 19-14, 20-19, 14-32)

Vasas Akadémia: CSÍK 21/6, MEZŐDI 6/3, HONTI 23/12, Kelenföldi 2, Kovács 5. Cserék: KOFLANOVICS 9/9, SCHILLER 4, Bulyáki 3/3, BARTHA 2, Veres-.

A mérkőzés elején nem sikerült jól kezdenünk, két könnyű ziccer és eladott labda miatt ritmustalanná váltunk, 5 perc után még nem volt mezőnykosarunk. Szépen lassan kezdtünk megjönni, de a Pécs agresszív védekezése ellen főként kiszorított helyzetekből próbálkoztunk. Bármilyen rosszul és ütemtelenül játszottunk, nem tudtak nagyon elmenni szerencsénkre. Fellángolásaink voltak az első félidőben, a másik csapat egyszerűen jobban akart. A fordulás után a nagy igyekezetünkben teljesen begörcsöltünk és nagyobb hátrányba kerültünk. Volt ekkor még 13 percünk visszahozni a meccset szép lassan. Bartha Ákos rendet csinált a palánk alatt, Bulyáki és Koflanovics, Meződi trió pedig visszahozta a csapatot a meccsbe. Vártam hogy erőre kapunk, de ez nagyon látványos volt. A negyedik negyed vége előtt 3 perccel beértük őket, olyan mezőnymunkát végezve hogy el is ámultam a srácokon. Most már mi akartuk jobban az egészet és ezt mindenki tudtára adtuk a teremben. Honti Olivérnek mindenre volt válasza, a végén pedig Meződi nagyon bátran elvállalta a triplát amivel 3 pontos vezetést szereztünk és Honti büntetőivel bebiztosítottuk a győzelmet.

Ez nem csak egy meccs volt a sok közül. Ez a csapat megmutatta ma hogy kevésbé jó játékkal hogyan lehet felülkerekedni előbb saját magunkon majd az ellenfélen is. Nem akarok nagyon szakmázni erről, majd magunk között, de ma szívből gratulálok a srácoknak a győzelemhez és legyen ez egy mentális löket a továbbiakban. Holnaptól már a következő hazaira koncentrálunk, de azért most megengedjük magunknak hogy örüljünk ennek. Nem volt ma semmi, aki nem látta ezt bánhatja.

Fotó: Bornyi Márton